Renginiai

Biblioteka šventė Tarptautinę vaikų knygos dieną

  2018-04-13



Balandžio 9 d. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius kartu su mažaisiais skaitytojais iš Mato Slančiausko progimnazijos 2a ir 4b klasių šventė Tarptautinę vaikų knygos dieną.

    Balandžio 9 d. Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius kartu su mažaisiais skaitytojais iš Mato Slančiausko progimnazijos 2a ir 4b klasių šventė Tarptautinę vaikų knygos dieną. Ta proga Vaikų literatūros skyrių aplankė ir su skaitytojais susitiko vaikų rašytoja Ignė Zarambaitė.
    Autorė yra išleidusi tris knygas vaikams. Vieną iš jų – „Skudurinukę“ – jauna rašytoja pristatė joniškiečiams. Ignė papasakojo vaikams apie save, savo vaikystę, kaip pradėjo rašyti knygą. Plačiau rašytoja pasakojo apie lėlių gaminimą. Visus labai nustebino tai, nuo ko ji pradeda lėles lipdyti – ne nuo galvos, ne nuo kojų ar rankų, o nuo širdies. Visos jos kurtos lėlės: ir skudurinės, ir keramikinės, turi širdeles ir todėl yra gyvos. Antroje renginio dalyje visi mokinukai kartu su viešnia gamino lėlytes iš įvairių audinio skiaučių.  Susitikimo pabaigoje autorė visiems dovanojo savo knygas – tai buvo pati tikriausia knygos šventė. Be dovanų neliko ir Ignė Zarambaitė – mokytojos Janina Ir Ugnė padovanojo autorei išradingai iš popieriaus pagamintą širdį, rankų darbo saldainius ir žolelių arbatos.

Dovilė Kurlienė
Vaikų literatūros skyriaus vedėja



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09