Renginiai

2018

  2018-04-13



Pasaulinei sveikatos dienai paminėti Žagarės bibliotekoje surengta sveikatos valandėlė.

    Pasaulinei sveikatos dienai paminėti Žagarės bibliotekoje surengta sveikatos valandėlė. Renginyje dalyvavo Žagarės lopšelio-darželio „Vyšniukas“ „Zuikių Puikių“ grupės ugdytiniai su priešmokyklinio ugdymo pedagoge Reda Šakinskaite, auklėtoja Irena Virbaliene ir logopede Svetlana Laurinavičiene.
     Bibliotekos darbuotoja Vitalija Kurauskienė susirinkusiems paskaitė eilėraščių iš knygos „Mikės Pūkuotuko skaičiuotės, mįslės ir eilėraštukai“. Vėliau vaikams kalbėta apie sveiką mitybą, fizinio aktyvumo svarbą. Savo nuomonę valandėlės metu išreiškė ir ikimokyklinukai, kurie žinojo ir įvardijo sveikos mitybos produktus. 
     Po teorinių žinių dalies vaikai atliko keletą mankštos pratimų, žaidė žaidimą „Parodyk ir pasakyk, ką daro ši kūno dalis“. Rodant kortelę, ant kurios pavaizduota tam tikra kūno dalis, vaikams reikėjo įvardyti ir parodyti, ką ji daro, pvz.: nosis – uodžia, uosto, kvėpuoja ir pan. Valandėlės metu buvo menamos mįslės, dainuojamos dainelės, atliekant judesius pagal dainų žodžius.
     Valanda prabėgo nepastebimai. Ir vaikučiams, ir auklėtojoms bibliotekininkė Vitalija palinkėjo būti sveikiems, padėkojo už aktyvų dalyvavimą. Auklėtoja I. Virbalienė bibliotekos skaitytojams padovanojo šimtą ugdytinių kurtų knygos skirtukų. Skirtukai pagaminti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti, kurie Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu bus eksponuojami Žagarės bibliotekoje ir vėliau išdalinti aktyviausiems bibliotekos skaitytojams.

Vitalija Kurauskienė
Žagarės filialo vyresnioji bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09