Renginiai

Pasaulinė knygos diena paminėta netradiciškai

  2018-04-25



Balandžio 23-ąją, Pasaulinę knygos dieną, Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos darbuotojos pirmą kartą minėjo netradiciškai.

     Balandžio 23-ąją, Pasaulinę knygos dieną, Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos darbuotojos pirmą kartą minėjo netradiciškai. Vyriausioji bibliotekininkė projektinei ir edukacinei veiklai Ieva Lipskienė pasiūlė, kad šią dieną darbuotojos galėtų apsilankyti ir paskaityti tekstų, eilių įvairiose miesto įstaigose, taip skatindamos skaitymą bei populiarindamos bibliotekos teikiamas paslaugas.
     Dokumentų komplektavimo ir tvarkymo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė Gita Vilčiauskienė lankėsi Joniškio rajono savivaldybėje. Kavos pertraukėlės metu ji darbuotojus supažindino su Pasaulinės knygos dienos minėjimo istorija, pristatė naujai gautas knygas ir paskaitė dar neišleisto L. Sintijos Černiauskaitės romano „Broliukas“ ištrauką („Metai“ 2017 m. Nr. 11). Rajono vicemerė Vaida Aleknavičienė taip pat prisidėjo prie šios iniciatyvos. Ji iš Joniškio literatų kūrybos almanacho „Audruvė“ paskaitė poetės Onos Mikalauskienės-Kubiliūtės eilėraštį „Kalbėk ir išklausyki, arba patarimas sau“. Vėliau bibliotekininkė lankėsi lopšelio-darželio „Ažuoliukas“ mažiausiųjų grupėje, kurioje vaikai klausėsi pasakojimų iš garsinių knygelių.
     Skaitytojų aptarnavimo skyriaus darbuotojos Eglė Šukienė ir Rita Brazauskienė lankėsi Joniškio istorijos ir kultūros muziejuje. Pasaulinę knygos dieną bibliotekininkės paminėjo muziejaus darbuotojams skaitydamos eiles muziejų tema. Tam labai tiko V. Šymborskos  eilėraštis „Pašnekesys su akmeniu“ ir kraštietės J. Skablauskaitės eilėraštis „Muziejuje“.  Rita darbuotojams pristatė ką tik bibliotekoje gautą G. Kulikausko knygą „Lietuvio  kodas“, kurioje aprašomi lietuvių būdo pokyčiai per 100 metų. Po pristatymo knygą su malonumu paėmė skaityti muziejininkas, bibliotekos skaitytojas Darius Vičas. Gurkšnojant kavą dalintasi mintimis apie knygas ir ateities planus. 
     Joniškio rajono švietimo centre Trečiojo amžiaus universiteto studentams Informacijos ir kraštotyros skyriaus darbuotojos Vijoleta Kuprevičienė  ir Rita Mačiukienė pristatė bibliotekos elektroninį katalogą, paiešką jame, galimybes užsisakyti arba rezervuoti knygas. Plačiai pristatytos skaitmeninės kultūros paveldo svetainės:  https://www.europeana.eu/portal/lt; www.athenaplus.eu; https://www.wdl.org/en; www.epaveldas.lt; https://www.limis.lt. Ištraukas iš Bruno Ferrero knygos „365 trumpi pasakojimai sielai“ skaitė Rita Mačiukienė.
     Klausymas taip pat svarbus kaip skaitymas, tad Vaikų literatūros skyriuje vaikai klausėsi įgarsintų lietuvių liaudies pasakų.

Gita Vilčiauskienė
Dokumentų komplektavimo ir tvarkymo skyriaus vyresn. bibliotekininkė


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09