Renginiai

2018

  2018-04-25




Jurgi, šildyk žemę,
Jurgi, paleisk rasą,
Jurgi, paleisk žolę.

   Blauzdžiūnų kaimo gyventojai  rinkosi į tradiciškai  organizuojamą  Jurginių šventę „Pabuskime su gamta ir knyga“, kurios metu susirinkusieji atliko įvairus tradicinius šventės ritualus.
   Šventės pradžioje piemenaitė Regina Steponavičienė ir bibliotekininkė Violeta Navickienė prie tvarto durų slenksčio užkasė margučius, kad gyvulėlis rudenį grįžtų sveikas. Vėliau už tvarto staktos buvo užkišta Šv. verbos šakelė. Atlikus šiuos ritualus, iš tvarto išvestas Zinaidos Samoškaitės arkliukas Blisius. Palinkėję geros ganiavos arkliukui dalyviai patraukė pakalbinti žemės. Prašydami gero derliaus pirmoje vagoje užkasė ir vandeniu palaistė duonos riekę. Atlikus visus tradicinius ritualus dalyviai vaišinosi kepta kiaušiniene. 
  Šventės metu bibliotekininkė apdovanojo ir geriausius skaitytojus: Laimą Prušinskienę, Pranę Briedienę ir Stase Dragūnienę. Regina Steponavičienė apdovanota už piemenėlio vaidmenį, Erikos Baikauskaitės šeima – už gausų dalyvavimą renginiuose. Visiems įteiktos knygos. Renginio metu  netrūko įvairių žaidimų ir smagių ratelių. Dėkojame kiaušinius renginiui dovanojusiai Živilei Kirnienei.


Violeta Navickienė
Kriukų filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09