Renginiai

2018

  2018-04-26



Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu Bariūnų bibliotekoje vyko rytmetys „Kai norisi pabūti knygų šalyje“, į kurį rinkosi Bariūnų vaikų darželio vaikučiai.

   Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu Bariūnų bibliotekoje vyko rytmetys „Kai norisi pabūti knygų šalyje“, į kurį rinkosi Bariūnų vaikų darželio vaikučiai. Bibliotekininkė trumpai papasakojo apie biblioteką, laisvalaikio veiklas, vaikų literatūros įvairovę.
   Vaikams buvo išdalintos knygelės, kurias jie turėjo įdėmiai peržvelgti ir susipažinti su jos turiniu. Bibliotekininkei parodžius kortelę su knygos veikėju, vaikai turėjo pasakyti, pas ką yra ši knyga. Šurmuliuodami ir diskutuodami trumpai susipažinome su linksmomis, nuotykių kupinomis knygelėmis.
   Rytmečiui įpusėjus bibliotekininkė pakvietė vaikus į edukacinį užsiėmimą: iš išlankstytos knygos buvo pagamintas fėjų namelis. Mažieji dalyviai virto sodininkais, meistrais, dizaineriais. Jie įstatė nameliui duris ir langus, prilipdė medžiui lapus, priklijavo gėles aplink namą ir net akmenėliams vietos atsirado. Dabar mūsų bibliotekos knygų fėjoms nebereikės slapstytis knygų lentynose, jos galės gyventi pastatytame ir papuoštame namelyje.


Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė
Bariūnų filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09