Renginiai

2018

  2018-04-26



Balandžio 24 d. Stungių bibliotekos jaunieji skaitytojai susirinko į Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei skirtą akciją ,,Pasodink medelį prie bibliotekos”.

   Balandžio 24 d. Stungių bibliotekos jaunieji skaitytojai susirinko į Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei skirtą akciją ,,Pasodink medelį prie bibliotekos”. Po diskusijų ir svarstymų buvo nuspręsta, kad labiausiai tinkantis medelis – šermukšnis. Šis medelis garsėja savo stebuklingomis galiomis, o nuostabios raudonos uogos – gydomosiomis savybėmis. 
   Kiek pasakų, kiek dainų ir padavimų sukurta apie šį nuostabų augalą, todėl ir mūsų dienomis prie dažnos sodybos raudonuoja mitologiško medelio uogos.  Kadangi norinčiųjų pasodinti  medelį susirinko būrelis talkininkų, tai ir darbas vyko sklandžiai. Vieni ėmė kastuvus į rankas ir ruošė dirvą, kiti nešė vandenį. Buvo pasodinti  trys šermukšniai, kuriuos padovanojo stungietės sodininkės Birutė Pamparienė, Janina Tumėnienė ir Dalia Labanauskienė. Džiugu, kad vaikai ir suaugusieji neliko abejingi šiai iniciatyvai. Gražu ir gera matyti, kaip puošiamas kaimas, gražinama aplinka. Nuoširdus ačiū akcijos dalyviams.

Diana Kidelienė
Stungių filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09