Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-04-27



Balandžio 26 d. Plikiškių bibliotekoje vyko užsiėmimai, skirti Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei.


   Balandžio 26 d. Plikiškių bibliotekoje vyko užsiėmimai, skirti Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei. Mažieji skaitytojai virtualiai susipažino su gražiausiomis pasaulio bibliotekomis, skaitė papildytos realybės knygas, bandė atlikti „Atbulos knygos“ užduotis, apžiūrėjo daugiausiai puslapių turinčią knygą, skaitė naujai gautas knygeles.
   Darželio grupės berniukai, dalyvavę pažintinėje valandėlėje „Atrask savo knygą“, suskaičiavo, kiek lentynose yra knygelių apie mašinas ir, stebėdami jų šešėlius popieriaus lape, patys kūrė knygelę apie transporto priemones. 
   Didelio susidomėjimo sulaukė biblioteka iš kartono atliekų ir senų knygos lapų, kurią sukūrė „Mažųjų smalsučių ratelio“ nariai kartu su bibliotekininke. Šio statinio languose matosi gražiausių pasakų veikėjai, o pažvelgus vidun galima pamatyti M. Mažvydo, kunigaikščių Vytauto, Mindaugo atvaizdus, Gedimino pilį.
   Antroje valandėlės dalyje bibliotekininkė papasakojo vaikams apie knygos ženklą – ekslibrisą, kam jis yra naudojamas. Vaikai, pasidalinę į dvi grupeles, nusprendė sukurti šį ženklą ir Plikiškių bibliotekos knygoms. 
Susitikimo pabaigoje vaikų laukė knygų medis, kurio dureles atvėręs kiekvienas turėjo atlikti užduotį.

Plikiškių filialo vyresn. bibliotekininkė
                Aušra Kriščiūnienė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09