Renginiai

Nuoširdumu sužavėjęs susitikimas su Kristina Kazlauskaite

  2018-05-02



Balandžio 26 d. J. Avyžiaus viešoji biblioteka pakvietė joniškiečius į nuotaikingą susitikimą su daugybe talentų apdovanota aktore Kristina Kazlauskaite.

  Balandžio 26 d. J. Avyžiaus viešoji biblioteka pakvietė joniškiečius į nuotaikingą susitikimą su daugybe talentų apdovanota aktore Kristina Kazlauskaite. Raudonosios sinagogos salė buvo pilna gerbėjų, kuriems aktorė mielai atviravo apie išdykusią vaikystę, aktorės duoną ir svajones.
  Klausytojų paprašyta,  K. Kazlauskaitė papasakojo apie savo kelią iki aktorystės. Aktorė pradėjo nuo vaikystės. Tėvelis buvo labai aktyvus, muzikalus, kūrybiškas, sportiškas žmogus. Vokiečių aktorės garbei dukra buvo pavadinta Kristina. Maža mergaitė ir bažnyčios chore giedojo, ir ant kėdės pastatyta senelių namuose turėdavo giedoti, poterius sakyti. Aplinkiniai aikčiojo, kad iš mergaitės tikrai užaugs kažkas nepaprasto, tačiau K. Kazlauskaitė prisipažino, jog besimokant mokykloje jos visur buvo pilna, tačiau tiksliųjų mokslų ji nemėgo ir nesimokė. „Balerina, gimnastė, plaukikė, irkluotoja, kirpėja“ – vardino aktorė savo užsiėmimus. Kristina lankė ir piešimo būrelį, pramoginius šokius, solinį dainavimą, su klasės draugėmis pastatė spektaklį „Pelenė“, kuriame vaidino pamotę. Merginos iš senų užuolaidų ir gobelenų siuvosi rūbus, spindinčias kurpaites gamino batelius apklijuodamos eglutės žaisliukų duženomis ir suko galvas, kaip galėtų pasidaryti šukuosenas. Tuo metu buvo madingi kuodai, tad Kristina kirpykloje pasižiūrėjo, kaip šios šukuosenos daromos ir aktorėms sukūrė karoliukais išpuoštas damų šukuosenas. Ir tada mergina nusprendė – bus kirpėja. Pradėjo net mokytojas šukuoti, kai joms į šventes reikėdavo. Net visoms klasiokėms šukuosenas padarė išleistuvių vakarui, o pati vos spėjo suktukus iš plaukų išsivynioti.
   „Va, kodėl aš mokyklą baigiau. O mano kiekvienas dvejetas buvo apverktas ir nusirauta po kuokštą plaukų. Mokymasis man buvo kančių keliai. Mokiniai buvo vertinami ne pagal tai, ką gali, o pagal tai, ką reikia padaryti“, – sakė aktorė ir prisipažino, kad vis tik mokytojos ją atkalbėjo nuo kirpėjos profesijos. Kai Kristina pareiškė, kad palieka mokyklą, auklėtoja ją pasikvietė pas direktorę ir parodė jai skirtą diplomą už geriausią antraplanį vaidmenį.
  „Man niekas nebuvo sakęs anksčiau. Kodėl jos išlaukė to momento? Pamačiau, kad esu įvertinta, o mokytojos pasakė, kad turiu būti scenoje“, – sako aktorė. 
   Žiūrovų paprašyta, Kristina padainavo ir padeklamavo savo mėgstamas eiles. Ir dar daug nuoširdžių prisipažinimų laukė aktorės talento gerbėjų. 
   Tai buvo baigiamasis Viešosios biliotekos renginys, skirtas Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei, kuri jau 18-tą kartą vyko visose šalies bibliotekose. „Kartu mes kuriame ateitį“ – toks šios savaitės šūkis, skatinantis dirbti, kurti vardan savo skaitytojų, bibliotekos paslaugų vartotojų, renginių lankytojų.

Eglė Šukienė 
Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09