Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-05-03



Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu Žagarės bibliotekos lankytojams buvo pasiūlyta įvairių renginių.

    Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu Žagarės bibliotekos lankytojams buvo pasiūlyta įvairių renginių.
  Antradienį į Žagarės gimnaziją išskubėjo bibliotekos vedėja Aušra Jonuitytė, kur lietuvių kalbos mokytojos Birutės Skiparienės prašymu vedė pamoką. Jos metu mokiniai buvo supažindinti su 2006–2017 metų knygų rinkimų paauglių kategorijoje laimėjusiomis knygomis ir mokyti naudotis e. katalogais.
   Antradienio popietę į biblioteką pasikalbėti apie knygas ir kūrybą rinkosi mylintys knygą lankytojai. Renginyje dalyvavo Joniškio literatų klubo „Audruvė“ literatės Regina Briedytė ir Kilnutė Riškuvienė. Popietės metu pristatyta K. Riškuvienės kūrybos knyga „55 atsigręžimai“. Lankytojai klausėsi eilėraščių, miniatiūrų, negailėjo klausimų knygos autorei.
Ketvirtadienį bibliotekoje vyko susitikimas su rašytoju Dariumi Rekiu ir jo knygos „Kaip kukiai su gruzdžiais kovojo“ pristatymas. Susipažinti su jaunu kūrėju atskubėjo Žagarės lopšelio-darželio „Vyšniukas“ priešmokyklinės „Zuikių Puikių“ grupės vaikučiai su auklėtoja Reda Šakinskaite, Žagarės gimnazijos antrų–ketvirtų klasių mokiniai su mokytojomis Virginija Briediene ir Alanta Maižiute. Susitikimo metu D. Rekis vaikams aiškino knygelės pavadinimo kilmę, papasakojo apie jau parašytas ir teberašomas knygas, edukologijos studijas ir mokslinę bei visuomeninę veiklą. Po knygos pristatymo pradinukai suvaidino ištrauką iš knygos. Rašytojas padovanojo bibliotekos skaitytojams knygą, o renginio dalyviai turėjo galimybę įsigyti autoriaus knygų su parašu ir palinkėjimu.
   Ketvirtadienio popietę į biblioteką rinkosi įvairaus amžiaus aktorės Kristinos Kazlauskaitės gerbėjai. Biblioteka vos talpino gausybę lankytojų. Renginio viešnia pasakojo apie savo vaikystę, mokyklą, darbą teatre ir televizijoje, padeklamavo J. Marcinkevičiaus, V. Mačernio eilių. 
   Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu bibliotekoje veikė Žagarės lopšelio-darželio „Vyšniukas“ priešmokyklinės „Zuikių Puikių“ grupės ugdytinių knygų skirtukų, pagamintų Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti, paroda. Skirtukai buvo išdalinti renginiuose dalyvavusiems lankytojams. 
Renginių gausa pritraukė ir naujų bibliotekos skaitytojų.

Žagarės filialo informacija


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09