Renginiai

Knygų pristatymas Žagarės lopšelyje darželyje „Vyšniukas“

  2018-05-09



Gegužės 4-ąją miesto bibliotekos darbuotoja Vitalija Kurauskienė priešmokyklinės „Zuikių Puikių“ grupės ugdytiniams pristatė naujai gautus leidinius ir papildytos realybės knygas.

    Gegužės 4-ąją miesto bibliotekos darbuotoja Vitalija Kurauskienė priešmokyklinės „Zuikių Puikių“ grupės ugdytiniams pristatė naujai gautus leidinius ir papildytos realybės knygas. Knygelių gausa vaikus tiesiog užbūrė. Bibliotekininkė įdomiai ir išsamiai apie jas papasakojo.
    Didelio susidomėjimo sulaukė knygos su papildyta realybe, nes nukreipus į jas planšetę, knygose esančios iliustracijos atgyja. Bibliotekininkė vaikučiams paskaitė keletą istorijų iš interaktyvios Rūtos Dzin knygos „Peliūnės vasara“, kurias paįvairino kompozitoriaus Sigito Mickio kurtos ir Nedos Malūnavičiūtės įdainuotos melodijos. Mažiesiems buvo pristatyta programėlė „Quiver 3D“, kurią parsisiuntus į išmanųjį įrenginį galima pamatyti 3D vaizdą. Darželinukams buvo pasiūlyta nuspalvinti iš interneto svetainės atspausdintų paveikslėlių. Vėliau, laikant planšetę virš nuspalvinto piešinio, ekrane atgijo 3D vaizdas – sukosi Žemės rutulys, vaikštinėjo paukščiai, ropojo vabalai, trepsėjo pingvinai, o viską lydėjo įvairūs garsai. Vaikai šypsojosi, plojo rankutėmis, šokinėjo ir krykštavo, piešinyje matydami 3D vaizdą. 
   Po pristatymo auklėtojos ir vaikai turėjo galimybę pavartyti knygas, o norintys paskaityti ar pasiimti į namus, sutarė ateiti į biblioteką.


Vitalija Kurauskienė
Žagarės filialo vyresnioji bibliotekininkė

Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09