Renginiai

Paveikslų parodos atidarymas Skaistgiryje

  2018-05-23



Ir šiais metais Sekminių šventė Skaistgiryje „Daina dieną trumpina, daina darbą lengvina“, prasidėjo tautodailininkės Virginijos Kutkienės paveikslų parodos „Žvilgsnis pro langą“, atidarymu. Smuiku griežė Skaistgirio gimnazijos moksleivė Smiltė Rapečkaitė.

   Ir šiais metais Sekminių šventė Skaistgiryje „Daina dieną trumpina, daina darbą lengvina“,  prasidėjo tautodailininkės Virginijos Kutkienės paveikslų parodos „Žvilgsnis pro langą“, atidarymu. Smuiku griežė Skaistgirio gimnazijos moksleivė Smiltė Rapečkaitė.

 

Nebegirdi, ką kalba žmonės.
Tu – karalystėje spalvų.
Kol kas paveikslas – tik svajonė,
Kurį nupiešt gali tik tu..............

(ištrauka iš K. Kazlauskaitės eilėraščio „Įkvėpimas“).

   Šios eilės buvo skirtos gerbiamai tautodailininkei. Paklausta, kodėl šią parodą pavadino „Žvilgsnis pro langą“, tautodailininkė pajuokavo, - „O  kas daugiau belieka, tik sėdėti ir žiūrėti pro langą“. Parodoje 14 paveikslų ir visuose – gėlės: tulpės, kardeliai, ramunės, aguonos... Triptike „Išėjusiems“ – bažnyčios durys, žvakė, gėlės, o virš jų – angelai. Paveiksle „Diena baigiasi“ vyrauja tautiniai motyvai. Parodos lankytojai sutarė, kad Virginijos Kutkienės paveikslai labai tikroviški, ryškūs ir vyrauja švelnios ir šviesios spalvos.
Padėkota tautodailininkei už nuostabią parodą ir susitarta, kad ir kitais metais ji visus meno mylėtojus nustebins naujais darbais.
                                                             

Lijana Degimienė
Skaistgirio filialo vedėja



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09