Renginiai

2018

  2018-05-29



Viešojoje bibliotekoje gegužės 28 d. į skaitytojų rankas palydėta nauja knyga.

   Viešojoje bibliotekoje gegužės 28 d. į skaitytojų rankas palydėta nauja knyga. Apysakos „Smiltė“ autorė Alina Jonaitienė – joniškietė, lietuvių kalbos mokytoja, rašanti ir prozą, ir poeziją. Pirmoji knyga, tai įvykis ne tik kūrėjo gyvenime, bet ir skaitytojų. Tad smagu, kad į knygos pristatymą atvyko leidyklos „Gelmės“, išleidusios šią apysaką, vadovė Vida Bėkštienė ir redaktorė Kristina Noreikienė.
    Pristatyme dalyvavusi rašytoja Gintarė Adomaitytė negailėjo gražių, įkvepiančių žodžių autorei, išsakė savo nuomonę ir įspūdžius apie pirmąją A. Jonaitienės knygą. 
    Leidyklos „Gelmės“ vadovė V. Bėkštienė pristatė jau beveik penkerius metus dirbančią leidyklą ir jos išleistas knygas. Įdomi knygų serija „Paribio istorijos“ – tai leidiniai vaikams ir paaugliams apie jų gyvenimo sunkumus ir nuopuolius. Dažnai liūdna knyga neša pozityvią žinią, skatina mąstyti apie gyvenimą.
    Panaši ir A. Jonaitienės knyga „Smiltė“, kurios rankraštį leidyklai rekomendavo vaikų literatūros tyrinėtojas, žurnalo „Rubinaitis“ steigėjas ir redaktorius Kęstutis Urba. Tai lengva, paprasta kalba parašyta istorija apie paauglę mergaitę, jos baimes, gyvenimo kasdienybę. Aktuali tema  išplėtota  remiantis pačios autorės ilgamete pedagogine  patirtimi ir įžvalgomis. Leidyklos redaktorė K. Noreikienė kalbėjo, kad dirbti su A. Jonaitienės knygos tekstu buvo lengva ir paprasta. Džiaugėsi, kad autorė pagaliau išdrįso parodyti savo kūrybą leidyklai. Pasak redaktorės, jai įstrigo atmintin vieno susitikimo metu iš jaunimo lūpų išgirsta frazė „svarbiausia laiku išdrįsti paspausti „Enter“ ir palinkėjo autorei drąsos.             
    Apie įspūdžius perskaičius apysaką „Smiltė“ kalbėjo ir Joniškio literatų klubo „Audruvė“ vardu A. Jonaitienę sveikino Aušra Lukšaitė-Lapinskienė. Knygos autorė prasitarė, kad kūrybinis procesas vyksta, ji turi sukaupusi daug įvairių tekstų, tad netolimoje ateityje galima tikėtis naujos knygos, tik dabar jau suaugusiam skaitytojui. 
    A. Jonaitienę Viešosios bibliotekos vardu sveikino Informacijos ir kraštotyros skyriaus vedėja Vijoleta Kuprevičienė, kolegos literatai, draugai. Dainas ir gėles savo mylimai mokytojai  skyrė auklėtiniai  ̶  Mato Slančiausko progimnazijos aštuntokai.

                                                                                                                   Dalia Norvaišienė

Ritos Mačiukienės nuotraukos



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09