Renginiai

Tarptautinės vaikų gynimo dienos popietė Kepaliuose

  2018-06-05



Kasmet birželio 1 d. Kepalių kaimo bendruomenė ir biblioteka suvienija jėgas ir suruošia vaikams šventę.

    Kasmet birželio 1 d. Kepalių kaimo bendruomenė ir biblioteka suvienija jėgas ir suruošia vaikams šventę. Popietėje „Pasiruošę pramogoms?“ vaikai turiningai praleido laisvalaikį.
     Pirmiausia vaikus pasitiko balsą lavinanti dainininkė, kuri supažindino vaikus su taisyklėmis, o jos buvo tokios: 1. vaikai turėjo pasiskirstyti į komandas; 2. pasirinkti komandos spalvą; 3. įveikti 7 stotelės su užduotimis. Įvykdžiusi užduotį komanda gavo po raidę, o surinkusi visas raides, sudėjo žodį.
     Pirmojoje stotelėje pas dainininkę vaikai turėjo išspręsti kryžiažodį, įrašydami trūkstamus dainų žodžius. Gavę raidę bėgo pas dailininką, kuriam turėjo padėti iliustruoti pasaką „Raudonkepuraitė“. Dailininkas vaikams toliau nurodė kelią pas medžiotoją, kur reikėjo parodyti akies ir rankos taiklumą bei surinkti 10 taškų, iš jo bėgo pas žveją, kur kiekvienam komandos nariui reikėjo sugauti po žuvelę. Alpinistas nurodė kopti į medį ir surasti savo spalvos raidę, o sportininko stotelėje vaikai mėtė diskus. Paskutinė stotelė – balionų pardavėja, kuri už teisingai sudėtą žodį dovanojo po balionėlį su sąlyga, kad kiekviena komanda parašys po linkėjimą ir pririšusi prie baliono paleis jį į orą. Įveikus visas užduotis vaikų laukė vaišių stalas. Biblioteka labai dėkinga bendruomenei ir jos nariams už visapusišką pagalbą ir skanėstus vaikams.

Rita Blavaščiūnienė
Kepalių filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09