Renginiai

2018

  2018-06-08



Saulėtą birželio 7 d. rytą Viešosios bibliotekos darbuotojai rinkosi į metodinį pasitarimą aptarti nuveiktas ir planuojamas vykdyti veiklas bei išklausyti privalomąjį kasmetinį gaisrinės ir darbo saugos instruktažą.

   Saulėtą birželio 7 d. rytą Viešosios bibliotekos darbuotojai rinkosi į metodinį pasitarimą aptarti nuveiktas ir planuojamas vykdyti veiklas bei išklausyti privalomąjį kasmetinį gaisrinės ir darbo saugos instruktažą.
    Pasitarimo pradžioje buvo pasveikinta gražų jubiliejų šventusi Skaistgirio filialo vyresn. bibliotekininkė Jolanta Jatulienė. Kolegei linkėta sveikatos, ištvermės ir stiprybės, meilės sau ir aplinkiniams.
    Ieva Lipskienė, vyr. bibliotekininkė projektinei ir edukacinei veiklai, informavo darbuotojus apie šių metų Joniškio miesto dienos šventės renginius ir pristatė vasarą Viešojoje bibliotekoje numatomas vykdyti veiklas ir akcijas, tokias kaip „Šimtmečio mažylis“, „Šimtmečio greitkelis“, „Šimtmečio knygų šimtuko“ rinkimai ir „Knygų namelių“ pastatymas Joniškyje, Žagarėje ir Skaistgiryje.
    Rita Mačiukienė, Viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė, pristatė atlikto tyrimo „Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos ir jos filialų vartotojų pasitenkinimo lygis įstaigos teikiamomis paslaugomis“ duomenis. Apklausti Viešosios bibliotekos ir jos filialų lankytojai bibliotekos veiklą ir paslaugas įvertino teigiamai, tačiau išreiškė priekaištą dėl kai kurių filialų prastos patalpų būklės. 
    Gita Vilčiauskienė, Viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotoja, pristatė Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projekto „Inovatoriai ir ugdytojai bibliotekose“ tikslus ir uždavinius bei įspūdžius iš Rygoje vykusios tarptautinės konferencijos. Ji minėjo, kad šiuo projektu siekiama sukurti edukacinę sistemą vietinėse kultūros įstaigose, padėsiančią efektyviai mokytis suaugusiesiems, ypač gyvenantiems atokiau nuo pagrindinių edukacinių ir kultūrinių veiklų vykdymo centrų. Projekto metu sukurta metodologija prisidės prie bibliotekų darbuotojų ir suaugusiųjų kompetencijų ugdymo bei leis stiprinti bibliotekas socialinio inovatyvumo, daugiakultūriškumo ir kūrybiškumo srityse. Kalbėdama apie kūrybiškumo sritį G. Vilčiauskienė pabrėžė, kad XXI a. bibliotekose turi atsirasti vietos vaikų kūrybinėms dirbtuvėms (angl. makerspace), kuriose jie galėtų laisvai realizuoti savo kūrybines idėjas. Taip pat pristatė ir kitų projekte dalyvaujančių bibliotekų (Latvijos, Lenkijos ir Norvegijos) patirtį.
    Pasitarimo pabaigoje darbuotojai išklausė kasmetinį darbo saugos ir gaisrinės saugos instruktažą, kurį vedė Viešosios bibliotekos elektrikas Vidimantas Butautis. Instruktažo metu pristatytas elektros srovės keliamas pavojus žmogui ir kitos prevencinės priemonės, skirtos darbuotojų saugumui. Taip pat darbuotojai buvo mokomi, kaip kilus gaisrui naudotis gesintuvu.

G. Vilčiauskienės inf.
R. Mačiukienės ir A. Danieliaus nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09