Renginiai

2018

  2018-06-13



Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos ir filialų darbuotojai dalyvavo metodinėje išvykoje į Trakų viešąją biblioteką.

   Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos ir filialų darbuotojai dalyvavo metodinėje išvykoje į Trakų viešąją biblioteką. Darbo patirtimi pasidalinti atvykusius joniškiečius sutiko ir apie bibliotekos veiklą, pasiekimus papasakojo direktorė Danguolė Banevičienė.
    Trakų viešoji biblioteka, kaip ir Joniškio VB, turi panašias problemas, dalyvauja įvairiuose projektuose, tačiau yra ir skirtumų. Trakuose vyksta labai daug kultūrinių renginių, miestas yra daugiatautis, svarbus Lietuvos turizmo objektas, todėl biblioteka savo veikla turi prisitaikyti prie šių dalykų. Joniškiečiai bibliotekininkai aplankė netoli Trakų esančią Angelų kalvą, kurioje Trakų viešosios bibliotekos direktorės D. Banevičienės iniciatyva buvo pastatytas Bibliotekininkų Angelas. Lėšas jam aukojo visos šalies viešosios bibliotekos, tarp jų ir Joniškio.
    Smagius įspūdžius paliko ekskursija į Užutrakio dvarą. Grįžtant į Joniškį bibliotekininkai sustojo Kernavėje, kur ištvermingiausieji įkopė į aukščiausią Kernavės piliakalnį – Lizdeikos kalno piliakalnį, pasigrožėjo nepakartojamu kraštovaizdžiu, tokiu stulbinamu mums, įpratusiems prie Šiaurės Lietuvos lygumų.

D. Norvaišienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09