Renginiai

Įvykę renginiai

  2018-07-27



Liepos 26 d. Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje lankėsi LR Seimo narė, dėstytoja, ekonomistė Aušra Maldeikienė.

   Liepos 26 d. Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešojoje bibliotekoje lankėsi LR Seimo narė, dėstytoja, ekonomistė Aušra Maldeikienė.
   Prieš susitikimą Seimo narė aplankė miesto sinagogų kompleksą, domėjosi sinagogų istorija ir restauruotais interjero fragmentais. Įspūdį A. Maldeikienei paliko Baltojoje sinagogoje esanti ekspozicija „Joniškio miesto istorijos raida“.
   Susitikimo metu Seimo narė kalbėjo apie dabartinę Lietuvos politinę situaciją. Ji atvirai ir be jokių užuolankų teigė, kad šiuo metu Lietuva neturi tiek pinigų, kad būtų įgyvendinti visi valdančiųjų pažadėti darbai. A. Maldeikienė pabrėžė, kad Lietuvoje pirmiausia turi būti sutvarkyta švietimo sistema ir daugiau dėmesio skiriama sveikatos apsaugai.
   Susitikime dalyvavusi kraštietė Suomijos lietuvių bendruomenės pirmininkė E. Bogvilaitė-Aronen klausė ir domėjosi etatinio mokytojų darbo apmokėjimo sistema, ugdymo organizavimo modeliu. Seimo narės teigimu, ši nauja mokytojų darbo apmokėjimo sistema neužtikrins didesnio socialinio saugumo. Susitikimo metu taip pat buvo diskutuojama ir apie „Sodros“ įmokų „lubas“, senatvės pensiją, minimalią algą, viešojo sektoriaus atlyginimus. Seimo narė negailėjo kritikos žiniasklaidai, kitiems Seimo nariams ir partijoms.
   Keliaudama po Lietuvą, susitikdama su žmonėmis ir pasakodama jiems Seimo narių darbo užkulsius, A. Maldeikienė tikisi, kad žmonės atsakingiau ir atsargiau rinksis valdžios atstovus.
   Dėkojame Joniškio istorijos ir kultūros muziejui už bendradarbiavimą.

 

G. Vilčiauskienės inf.
I. Lipskienės nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09