Renginiai

2018

  2018-08-01



Lipdymas iš molio ar modelino – kūrybiškas, raminantis ir malonus užsiėmimas.

   Lipdymas iš molio ar modelino – kūrybiškas, raminantis ir malonus užsiėmimas. Tai lyg terapijos priemonė, kuri sugeria neigiamas emocijas, o pats lipdymo procesas suteikia daug gražių ir džiaugsmingų akimirkų.
   Jau kelinti metai moksleivių vasaros atostogų metu Maldenių bibliotekoje vyksta edukaciniai užsiėmimai, finansuojami iš Skaitymo skatinimo programos. Ši vasara skirta lipdymui iš molio bei modelino. Užsiėmimai vyksta penktadieniais 14 val., bet dauguma vaikų ateina kasdien ir lipdo, dažo, džiovina...
   Pirmieji užsiėmimai su modelinu vyko liepos pradžioje, o liepos 18 d. į edukacinę pamoką su moliu, kurią vedė Šiaulių miesto sav. globos namų padalinio „Goda“ keramikos dirbtuvių vadovė Solveiga Stanevičiūtė, rinkosi įvairaus amžiaus maldeniečiai ir kaimo svečiai. Užsiėmimų metu jie susipažino su keramikos technikos pagrindais bei formavimo ir dekoravimo būdais. Iš molio buvo minkomos lėlės, kurios dabar eksponuojamos bibliotekoje.
   Liepos 17–rugpjūčio 17 d. Maldenių bibliotekoje veikia molinių lėlių paroda „Surask save“, kurias pagamino Šiaulių globos namų padalinio „Goda“ lankytojai (vadovė Solveiga Stanevičiūtė).

Lionė Adomaitienė
Maldenių filialo vyresn. bibliotekininkė



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09