Renginiai

2018

  2018-10-19



Spalio 17-ąją Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Jurdaičių filialo bibliotekininkė Diana Užkuraitienė sukvietė Jurdaičių socialinės globos namų gyventojus į popietę, skirtą Tėvo Stanislovo 100-osioms gimimo metinėms paminėti.

Bibliotekininkė renginio dalyviams papasakojo apie vieną žymiausių Lietuvos dvasinių autoritetų – Algirdą Mykolą Dobrovolskį, žmonėse geriau žinomam Tėvo Stanislovo vardu. Popietės metu buvo skaitomos ištraukos iš  knygos „Atsidūsėjimai“ bei parodytas videofilmas „ Tėvas Stanislovas. Stotis tyloje“. Perskaitytos mintys  puikiai atskleidė šio nepaprasto žmogaus dvasinį pasaulį, jo požiūrį į paprastumą ir gyvenimo tiesą. Išgirdę  pamokančius žodžius  ir valandėlę pabuvę visi drauge, pasijutome apgaubti  nepaprastos ramybės ir šviesos, kurią kasdien ir su kiekvienu dalinosi ir tebesidalina Tėvas Stanislovas.

Renginio metu pristatytos kunigo, pamokslininko, vienuolio kapucino, Lietuvos pasipriešinimo sovietinei okupacijai veikėjo išleistos knygos: Tėvo Stanislovo pamokslai (1994 m.), Apie meilę ir tarnystę (1997 m.), Atsidūsėjimai (2003 m.).

Pasidžiaugta gražiu ir prasmingu renginiu, padėkota už šiltus ir artimus širdžiai Tėvo Stanislovo pamokymus bei aptarta galimybė aplankyti Tėvo Stanislovo namelį, esantį Juodeikių bažnyčios šventoriuje.
 
D. Užkuraitienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-12-09