Renginiai

2018

  2018-11-30



Lapkričio 28 dieną Plikiškių bibliotekoje vyko tradicinė popietė „Jaukūs vakaro skaitiniai“, kurios metu kasmet aptariami nuveikti darbai, skaitytojai supažindinami su metų knygos rinkimuose dalyvaujančiomis knygomis ir jų autoriais, įteikiamos padėkos patiems aktyviausiems lankytojams.

Šiemetinio susitikimo metu vyresnioji bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė kartu su visais pasidžiaugė, kad bibliotekoje vyko nemažai renginių, skirtų Lietuvos 100-mečiui paminėti. Juose aktyviai dalyvavo tiek maži, tiek dideli. Organizuotos rankdarbių, fotografijų parodos, kuriose savo sukurtus darbus, užfiksuotas akimirkas eksponavo skaitytojai, vyko suaugusiųjų edukacijos.

Bibliotekininkė lankytojams pristatė keturias knygas, dalyvaujančias metų knygos rinkimuose: A. Šileikos „Basakojis Bingo pranešėjas“, H. Kunčiaus „Lietuviškos apybraižos“, D. Čepauskaitės „Baisiai gražūs eilėraščiai“ ir A. Jurašiaus „Pypas ir jo nutikimai“. Pastaroji knyga  renginio dalyviams sukėlė daug teigiamų emocijų, nežiūrint į tai, kad ji įtraukta į knygų paaugliams trejetuką.

Popietės dalyviai,  skaitydami ištraukas iš  J. Zinkevičiūtės knygos „Puodelis kavos prie jūros“, dalijosi mintimis apie moterišką laimę, pagarbą artimiesiems, „auksinį pusvalandį“ prie kavos puodelio. Skambėjo gitaros akordai ir Darijos atliekamos dainos.

Renginio pabaigoje buvo padėkota aktyviausiems bibliotekos bičiuliams L. Meiliūnienei ir V. Martinaičiui, pasveikinta skaitytoja  B. Petrošaitė su gražiu gyvenimo jubiliejumi. Nuoširdus skaitytojų bendravimas, pokalbiai apie artėjančias metų šventes tęsėsi prie arbatos puodelio.

 

Aušros Kriščiūnienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2019-07-09