Duomenų bazės

Duomenų bazės

REPŠYS Marius, PETRYLA Karolis

„Šokis su tamsa“ – aktoriaus Mariaus Repšio ir verslo konsultanto Karolio Petrylos knyga, kurioje jie atvirai prabyla apie savo patirtį sergant depresija ir pataria kaip dorotis su šia liga tiek ja sergantiems, tiek jų artimiesiems.

Du sėkmingi vyrai, kuriems, atrodo, nieko netrūksta. Tai veiklūs, aktyvūs ir puikiai gyvenantys žmonės, kurie nesiskundžia nei pinigų, nei dėmesio stoka. Tačiau abu prisipažįsta ilgą laiką gyvenę dvejopą gyvenimą - išoriniam pasauliui demonstravo linksmą nerūpestingumo kaukę, o viduje išgyveno tikrą emocinę tuštumą, lydimą apatijos, nerimo, agresijos, baimės ir minčių apie savižudybę. Jie gėdijosi savo būklės, negalėjo kontroliuoti savo nuotaikos ir savijautos.

Kaip pasakoja Marius Repšys ir Karolis Petryla, depresija sergantis žmogus pats nesupranta, kas su juo darosi. Todėl su ja susidūrus tenka išmokti daugybės svarbių dalykų. Knyga išmokys atskirti, kur yra ta plona riba tarp depresijos ir nuotaikos nebuvimo ar, tiesiog, tingėjimo.

Knygoje „Šokis su tamsa“ skaitytojas neras patarimų daugiau šypsotis, keisti požiūrį ir teigiamai žiūrėti į ateitį... nes tai nepadeda. Marius Repšys ir Karolis Petryla pasidalins savo patirtimi ir atvirai papasakos apie save, juos kamavusias bėdas ir būdus, kuriais jie gelbėjosi iš tamsos. Tiems, kurie gyvena lydimi depresijos, knyga galbūt padės kovoti su liga ir patars kur kreiptis profesionalios pagalbos (ir kodėl tai daryti būtina). 
Paskutinio redagavimo data: 2018-12-03