Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-01-21



Sausio 17 d. Linkaičių filiale suorganizuota popietė „Vėl renkame Metų knygą“. Šį kartą buvo pristatomos trys paauglių kategorijos knygos: Aido Jurašiaus „Pypas ir jo nutikimai“, Ilonos Ežerinytės „Verksnių klubas“ ir Justino Žilinsko „Kaukas Gugis ir kerų karas“. Svarbiausi faktai apie minėtų autorių kūrybą pateikti lankstinuke, skirtame Metų knygos rinkimų akcijai.

Knygas pristatyti padėjo „Aušros“ gimnazijos gimnazistai Paulius ir Vygailė. Pauliaus manymu, knygoje apie keistuolį Pypą kiekvienas ras sau aktualių dalykų ir gal net išmoks kurti istorijas. Vygailė plačiau papasakojo apie, jos nuomone,  keistą „Verksnių klube“ aprašytą ritualą –„stojimo į klubą testą“. Bibliotekininkė pasiteiravo popietės dalyvių, kodėl, jų manymu, knygos apie kauką Gugį autorius savo kūrinyje sąmoningai nepavartojo nė vieno tarptautinio žodžio. Vienas iš atsakymų buvo toks, kad galbūt rašytojas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga norėjo ypatingai pagerbti gimtąją mūsų kalbą. Buvo spėliojamos retesnių knygoje pavartotų žodžių reikšmės, pasiūlyta apsilankyti kaukams ir kitoms mitologinėms būtybėms skirtoje svetainėje www.gugis.lt, kur galima rasti ir pirmąją knygą apie Gugį ir jo gentainius. Pasak knygos autoriaus, kaukų nuotykiai  skirti ne tik paaugliams, bet visai šeimai. Čia sprendžiamos atsakomybės už savo poelgius problemos.

 Įspūdžiais dalijosi Mato Slančiausko progimnazijos socialinė pedagogė Jurgita Katiliavienė, moksleiviai diskutavo apie jaunimui aktualius  dalykus.

Bibliotekininkė išdalijo lankstinukus, kuriuose nurodyta, iki kada ir kur galima balsuoti už labiausiai patikusią knygą. Linkaičių filialo skaitytojai Metų knygos rinkimuose dalyvauja aštuntą kartą.

 

Aleksandros Stulginskienės inf.

Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28