Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-01-21



Sausio 17 dieną Plikiškių bibliotekoje vyko kūrybinės dirbtuvėlės „Pakvieskim žiemą į svečius“. Į renginį atskubėję vaikai prisiminė žiemos džiaugsmus: čiuožimą ant užšalusio ledo, svaidymąsi sniego gniūžtėmis ir, žinoma, besmegenio lipdymą.

Šiemet žiema nepašykštėjo sniego, todėl ne vienam teko šį džiaugsmą patirti. Dažnas prisiminė, kad, maži būdami, bandė ir sniego paragauti, ir varveklį sučiulpti. Iš bibliotekininkės pasakojimo vaikai sužinojo, kurioje šalyje buvo pastatytas didžiausias sniego senis, kurie rašytojai skyrė savo kūrinius šioms sniego skulptūroms.

Antroje renginio dalyje bibliotekininkė pakvietė vaikus prisiminti, kokie gerai žinomi maisto produktai yra panašūs į sniegą. Skaitytojų vaizduotė buvo beribė – manų kruopos, miltai, soda, krakmolas, cukraus pudra, varškė, druska... Būtent šis maisto priedas tapo  pagrindine priemone kuriant besmegenį popieriaus lape. Truputį klijų, daug druskos, spalvų ir - niekada netirpstantis besmegenis išdygo kiekvieno vaiko popieriaus lape. Mažieji skaitytojai patys stebėjosi, kad niekada neteko piešti su druska. Svarbiausia, kad nebuvo nė vieno besmegenio tokio pat, o emocijų ir šypsenų – su kaupu!

 

Aušros Kriščiūnienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28