Duomenų bazės

Duomenų bazės

WINTAGE, Lisa

Populiari amerikiečių rašytoja Lisa Wingate knygoje „Kol nepriklausėme jums“ pasakoja tikrais įvykiais paremtą ir visą Ameriką šokiravusią dramatišką šeimos istoriją. Knyga pasaulį šokiravo ne ką menkiau…

1939 metai, Memfis. Fosų šeima – tėvai ir penki šaunūs vaikai – gyvena smagų ir laimingą gyvenimą laivelyje Misisipėje. Tačiau vieną audringą naktį tėtis išveža mama į ligoninę ir palieką vyriausią dukterį Rilę prižiūrėti jaunesniųjų vaikų. Netrukus į jų gyvenamąjį laivelį įsiveržia nepažįstamieji ir ištempia vaikus. Jie atsiduria Tenesio vaikų namų prieglaudoje. Vaikams kartojama, kad netrukus jie galės grįžti namo, pas tėvus, tačiau jie netrunka suprasti, jog tai – melas. Rilė iš visų jėgų kovoja, kad visi broliai ir seserys liktų drauge, tačiau dabar viskas žiaurios prieglaudos direktorės valioje. 

Knygos „Kol nepriklausėme jums“ istoriją autorė tęsia pasakodama jau apie šiuos laikus. Aikene, Pietų Karolinoje gyvena iš turtingos šeimos kilusi Eiverė Staford. Jos gyvenimas puikus – sėkminga prokurorės karjera, gražus sužadėtinis ir laukiamos vestuvės. Tačiau grįžusi pas tėtį padėti jam atsigauti po ligos, ji sutinka žmogų, kuris užmena jai begalę klausimų. Eiverė ryžtasi atkapstyti ilgai slėptą šeimos istoriją ir priimti tai, kas jos laukia, nesvarbu, ar tai ją sužlugdys, ar išlaisvins. 

Visa istorija knygoje „Kol nepriklausėme jums“ yra paremta tikrais faktais iš JAV istorijos. Memfyje veikusios globos organizacijos direktorė Džordžija Tan (Georgia Tann) grobdavo vaikus iš neturtingų šeimų ir parduodavo pasiturinčioms šeimoms. Lisos Wingate pasakojimas ne tik pribloškia ir šokiruoja, bet ir atskleidžia trapią, tačiau svarbią gyvenimo tiesą – nesvarbu, kokiu keliu einame gyvenime, visuomet jaučiame, kur yra tikrieji mūsų širdies namai. 
Paskutinio redagavimo data: 2019-04-29