Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-04-26



Balandžio 23–26 d. Bariūnų bibliotekoje vyko atvirų durų dienos „Biblioteka. Čia gyvena knygos ir ne tik...“.

Bibliotekos lankytojai turėjo galimybę susipažinti su vykdoma veikla, siūlomomis įvairiomis paslaugomis. Visą savaitę suaugusieji ir vaikai turėjo galimybę dalyvauti įvairiose edukacinėse veiklose.

Darželinukai išbandė 3D Quiver programėlę, kurios pagalba atgijo jų pačių spalvinti piešinėliai. Šią techniką mielai išbandė ir vyresnio amžiaus vaikai, seniūnijos darbuotojai. Visi liko sužavėti. Bibliotekos lankytojai turėjo galimybę pavartyti knygas su papildyta realybe, buvo aptartas kiekvienas vaizdas ir stebėtos atgyjančios iliustracijos.

Vyresnio amžiaus vaikai išbandė mozaikos education 3D vaizdus. Tai įdomus užsiėmimas ir puiki pažintinė medžiaga geografijos, biologijos, matematikos ir kitomis temomis. Pasirinkę tam tikrą temą, ją peržiūrėję vaikai atliko testus. Ši užduotis jiems buvo įdomiausia.

Kitų popiečių metu vaikams buvo duotos įvairios užduotys. Buvo surinkta informacija apie vitaminus: kokios yra jų rūšys, kokiai žmogaus kūno daliai (kiekvienas atskirai) jie padeda, su kokiais maisto produktais jų gauname. Darbas buvo atliktas puikiai, o jo metu dalyviai lavino informacijos paieškos ir sisteminimo įgūdžius.

Vaikams pasiūlyta apsilankyti internetinėje svetainėje www.programavimovalanda.lt, kur  jie, pasitelkdami į pagalbą logiką, turėjo galimybę atlikti užduotis.

Nacionalinei bibliotekų savaitei bibliotekininkė buvo paruošusi ir edukacinę veiklą „Pasidaryk pats“. Jos metu vaikams buvo pasiūlyta sukurti skirtuką knygai ir padaryti atviruką mamai. Šios kelios dienos praleistos produktyviai, nes bibliotekos lankytojai daug ką sužinojo, išmoko, pamatė ir atliko praktiškai.
 
E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28