Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-04-26



Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu Kepalių biblioteka vaikus pakvietė sudalyvauti viktorinoje „Aš – bibliotekos skaitytojas“.

Vaikai susiskirstė į keturias komandas. Viktoriną sudarė trys turai: kryžiažodis, klausimai ir mįslė - piešimas. Kryžiažodis  buvo apie knygų  personažus. Jį vaikams išspręsti pavyko lengvai, o su klausimais sekėsi sunkiau, mat klausimai buvo apie bibliotekas ir knygas. Na, o sunkiausia vaikams pasirodė paskutinė užduotis mįslė – piešinys. Komandos gavo po popieriaus lapą, ant kurio buvo pradėtas piešinys. Gerai į jį įsižiūrėjus buvo galima pamatyti raides, kurios ir padėjo atspėti pasakos pavadinimą. Ši užduotis geriausiai pavyko komandai „Snieguolė ir 7 nykštukai“, kitoms komandoms reikėjo užuominų.

Viktorinos nugalėtojais tapo komanda „Snieguolė ir 7 nykštukai“, surinkusi  18 taškų, nedaug atsiliko komanda  „Antans“ su 16 taškų, o trečią – ketvirtą vietas pasidalino komandos „Hariai Poteriai“ ir „Alivinis kareivėlis“, surinkusios 13-14 taškų.

Suaugusiems  skaitytojams biblioteka  suorganizavo susitikimą su žurnalistu, filosofu, Seimo nariu ir buvusiu portalo bernardinai.lt  redaktoriumi Andriumi Navicku.

Susitikimą svečias pradėjo keliomis citatomis iš savo knygos „Mozaika”, kuriomis provokavo pasvarstyti: kas mus verčia jaustis svarbiais/ nesvarbiais, kas erzina, nuvilia, ko tikimės iš valdžios, o kas priklauso nuo mūsų pačių. Seimo narys papasakojo, kaip atrodo Seimo darbas iš vidaus, kokią veiklą jis laiko prasminga, o kokią – tik darbo imitacija. Svečias pasiteiravo, kuo gali pasidžiaugti Kepalių bendruomenė, kuo ji unikali. Tuomet diskusija pasisuko apie unikalią kiekvieno žmogaus vietą gyvenime ir apie krikščioniškas vertybes. Diskusijos dalyviai turėjo progą išsakyti savo džiaugsmus ir pastebimas problemas. Kaimo gyventojams pasirodė itin artimos A. Navicko mintys apie priklausomybę ne tik nuo narkotikų, alkoholio ar lošimų, bet ir nuo menkavertės TV produkcijos, taip pat jo nuomonė apie perdėtą daugelio verslininkų savanaudiškumą.

Pokalbis užtruko porą valandų. Svečias susitikimo dalyviams padovanojo net po tris savo knygas, kas norėjo gavo ir autoriaus autografą.
 
R. Blavaščiūnienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28