Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-05-09



Gegužės 6 d. Jono Avyžiaus viešoji biblioteka pagal projektą „Europa ir mes“ pradėjo renginių ciklą, skirtą Europos dienai paminėti.

Pirmas renginys vyko Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje: „Saulės“ pagrindinės mokyklos 6b klasės mokiniai pasitikrino žinias apie Europą žaisdami interaktyvų žaidimą „#ES ir AŠ“ Kahoot platformoje, kurį parengė skyriaus vedėja Dovilė Kurlienė. Moksleiviai atsakinėjo į klausimus apie Europos istoriją, geografiją, kultūrą. Pirmą vietą laimėjo „Bebriukų“ komanda, teisingai atsakiusi į 16 klausimų iš 20, antrieji buvo „SR_Best“, treti – „Duetas“. Žaidimo metu netrūko azarto ir geros nuotaikos. Atvykti į biblioteką ir sudalyvauti žaidime tikrai vertėjo, nes visos klasės laukė siurprizas – Zap‘o baro čekis picai. 

Gegužės 7 d. aktorius Kirilas Glušajevas Joniškio žemės ūkio mokykloje dalinosi studijavimo pagal Erasmus+  mainų programą patirtimi. Aktorius ragino jaunimą būti atviriems kitų šalių kultūrai, išnaudoti galimybę išmokti kalbą, įgyti naujų įgūdžių.

Gegužės 7 d. vakare Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos skaitykloje vyko Lino Kojalos knygos „Europa? Pokalbiai su prezidentais, ministrais, patarėjais ir taksistais apie mūsų ateitį?“. Autorius labai išsamiai ir suprantamai aiškino auditorijai Europos idėjos istoriją, Jungtinės karalystės išstojimo, saugumo problemas. Linas Koja, turintis įvairių tarptautinių projektų vadovavimo patirtį, vedė įdomią diskusiją su auditorija. Tą pačią dieną pristatymas vyko ir Žagarės bibliotekoje. Renginio dalyviai uždavė aktualių  klausimų dėl dvigubos pilietybės, dėl LR Seimo narių skaičiaus mažinimo. Aktyvus žagarietis Kęstutis Labanauskas klausė svečio nuomonės apie jo požiūrį į Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos politinį gyvenimą, įtaką Lietuvos politikai ir ekonomikai.  Svečias labai atsakingai, paprastai, suprantamai ir išsamiai atsakinėjo į klausimus. Renginių lankytoja Angelė Mitrikaitė susižavėjo jaunu, protingu, paprastai ir suprantamai kalbančiu politologu, palinkėjo jam siekti profesūros ir aktyviai dalyvauti Lietuvos politiniame gyvenime.

 
Gegužės  8 d. vakare Zap‘o bare vyko Euro žinių turnyras, skirtas Europos parlamento rinkimams. Penkios komandos įnirtingai kovojo dėl bibliotekos įsteigtų  pagrindinių prizų – Zap‘o baro čekių. Turnyrą vedė Inga Lukšaitė-Samaitienė. Klausimai apie Europos sąjungą buvo sunkiai įveikiami komandoms, ypač jaunimui, kuriems geriausiai sekėsi muzikiniame ture. Pirmąją vietą iškovojo  Kepalių komanda „Viskas normaliai“, jau kelintą kartą iš eilės nugalinti Europos dienos turnyruose, antri  liko „Vivat sraigės“, treti – „Tobi Be“. Likusioms komandoms  įteikti paguodos prizai.
Gegužės 9 d. nuo pat ryto bibliotekoje plevėsavo Europos sąjungos  vėliavos, visi norintys laikė Europos egzaminą. Tą pačią dieną vyko ir šaškių turnyras, kuriame dalyvavo 12 įvairaus amžiaus žaidėjų. Gerų emocijų ir azarto netrūko, po atkaklios kovos pirmą vietą laimėjo Alvydas Užkuraitis, antrą – Romualdas Stonkus, trečią – dvyliktokas Kazys Krištopaitis. Dėkojame Stanislovui Rimdžiui už teisėjavimą turnyro metu.

Gegužės 9 d. Plikiškių biblioteka surengė sąspiečio (flešmobo) akciją, kurios metu pavaizdavo skaičių15, t.y. 15-ąsias Lietuvos įstojimo į ES metines. Akcijoje dalyvavo Plikiškių daugiafunkcio centro mokiniai ir darbuotojai, Savarankiško gyvenimo namų darbuotojai ir gyventojai. Po akcijos sekė bėgimas euro keliu ir Europos gimtadienio vaišės. Dėkojame visiems, dalyvavusiems Europos dienos renginiuose.

E. Šukienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28