Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-05-31



Joniškio Visuomenės sveikatos biuras paskutinę gegužės dieną sukvietė Maldenių ir aplinkinių kaimų gyventojus į mokymus „Psichikos sveikatos ypatumai vyresniame amžiuje ir sveiko senėjimo galimybės“.

Ilgėjant vidutinei gyvenimo trukmei, vis didesne visuomenės dalimi tampa vyresnio amžiaus žmonės. Sveikas senėjimas – tai gebėjimas brandžiame amžiuje atlikti naudingą veiklą – tenkinti pagrindinius poreikius, tobulėti, kurti, priimti sprendimus, turėti galimybę judėti, būti naudingam.

Vykdomo projekto „Joniškio rajono gyventojų sveikatos stiprinimas ir ligų prevencijos vykdymas“ dėka susirinkusieji turėjo galimybę klausytis psichologės Ingos Lukšaitės-Samaitienės paskaitos apie puikią dvasinę savijautą, streso mažinimo galimybes, savarankiškumo išsaugojimą, aktyvų gyvenimą vyresniame amžiuje ir kitus svarbius dalykus. Specialistė mokė dalyves, kaip išvengti streso, išlikti naudingomis visuomenei, gyventi pozityvų ir kokybišką gyvenimą, pamokė kaip atlikti praktinius pratimus lavinant atskiras psichines funkcijas.

L. Adomaitienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28