Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-06-03



Birželio 3 dieną Plikiškių biblioteka organizavo susitikimą su knygos Brailio raštu „Jeigu aš matyčiau“ autoriumi Redu Olšausku ir jo mokytoja Vijole Vedeckiene.

Nuo gimimo regėjimo negalią turintis R. Olšauskas eilėmis reiškia savo jausmus, skatina mąstyti apie šalia esančius, suprasti, kad visi mes esame skirtingi. Moksleivio eilėraščiai nesudėtingos struktūros – tai skaitytojus įkvepiantys bandymai, kuriuose gausu vaikiškų troškimų. Pasak R. Olšausko mokytojos V. Vedeckienės, ši knygelė yra pavyzdys kitiems nebijoti svajoti, kurti, nepaisyti sunkumų. Prieš metus pasirodžiusi knyga yra tik antra Lietuvoje, kuri atspausdinta reginčiųjų ir Brailio raštu su iškiliuoju būdu perteiktomis iliustracijomis.

Į susitikimą atskubėję Plikiškių skyriaus-daugiafunkcio centro pradinukai ir mokytojos žiūrėjo dokumentinį filmą  „Iš tamsos į šviesą“, kuriame atskleidžiama viltinga artimųjų kova su Redo neregyste, pateikiamos mintys, eilės apie pačius artimiausius jam žmones – mamą, močiutę, mokytoją, klasės draugus. Susirinkusieji klausėsi paties Redo deklamuojamų eilėraščių, pateikė jam daug klausimų ir negailėjo plojimų. Vaikams buvo įdomu sužinoti, koks pats mėgstamiausias berniuko eilėraštis, kiek iš viso jų yra sukūręs, ar turi mėgstamą spalvą. Redas nuoširdžiai bendravo su vaikais, pasakojo linksmas mokyklines istorijas, gyrė savo mokytoją.

Susitikimo pabaigoje bibliotekininkė palinkėjo Redui visų svajonių išsipildymo, gražaus kūrybinio skrydžio. Mokytoja Vijolė padovanojo vaikams Redo eilėraščių knygą. Atminčiai apie šį jaukų susitikimą visi nusifotografavo.
 
A. Kriščiūnienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28