Apie mus

Naujienos



Birželio 14 d. Joniškio „Saulės“ pagrindinėje mokykloje vyko interaktyvus protmūšis jaunimui „Ką žinai apie savo miestą ir rajoną“.

Protmūšis buvo organizuojamas naudojant nemokamą internetinį įrankį „Kahoot“. Dalyviai, pasiskirstę į komandas, atsakymus žymėjo planšetėse, o teisingą atsakymo variantą ir savo užimamą vietą po kiekvieno atsakyto klausimo matė ekrane. Komandos įnirtingai varžėsi dėl pirmųjų vietų.

Dalyviams iš viso buvo pateikti 25 klausimai apie Joniškio rajoną. Tai buvo antrasis protmūšio etapas, kitas etapas dar vyks Skaistgiryje. Pirmą ir antrą vietą laimėjusios komandos pateks į protmūšio finalą Joniškyje, kurį numatoma surengti šių metų lapkričio mėnesį.

Pertraukų metu protmūšio dalyviams buvo pristatyti pagal Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projektą  „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“ gauti LEGO We.Do 2.0 ir LEGO Mindstorms EV3 robotai.

Šis interaktyvus protmūšis organizuojamas pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos vykdomą projektą jaunimui „Įsitrauk“, kurį dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Joniškio rajono savivaldybė.

Dėkojame Joniškio „Saulės“ pagrindinei mokyklai už bendradarbiavimą.
G. Vilčiauskienės inf.
R. Mačiukienės nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28