Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-06-29



Birželio mėnesį Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos kolektyvas dalyvavo metodinėje – pažintinėje išvykoje į Kretingą.

Pirmiausia aplankyta neseniai duris atvėrusi Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka. Bibliotekos darbuotojos papasakojo apie bibliotekoje vykstančias edukacines veiklas, pasidalino patirtimi, darbo rūpesčiais ir džiaugsmais, pavedžiojo po daugiau kaip 3 tūkst. kv. m. bibliotekos pastate esančias erdves: leidinių saugyklą, skaityklą, Jaunimo bei vaikų edukacijų erdves, Medijų centrą. Susitikimo pabaigoje svečiams iš Joniškio pristatytas filmas apie Kretingos apylinkes.

Bibliotekos darbuotojai aplankė ir Kretingos dvaro rūmuose įkurtą muziejų. Jam priklauso dvaro sodybos pastatų ansamblis ir parkas, kuriame įrengtas astronominis kalendorius su saulės laikrodžiu. Visus labai sužavėjo Kretingos dvaro rūmuose įsikūręs žiemos sodas, kuriame yra 500 rūšių augalų, o iš viso auga apie 3800 vienetų.

Didelį įspūdį joniškiečiams paliko seniausia Žemaitijoje išlikusi Viešpaties Apreiškimo Švč. Mergelei Marijai bažnyčia. Bibliotekos darbuotojai turėjo galimybę apžiūrėti ne tik bažnyčią, bet ir Kretingos pranciškonų vienuolyno kiemelį, kapitulą Kankinių koplyčioje. Teko nusileisti ir į po centriniu bažnyčios altoriumi esantį rūsį, kuriame palaidoti fundatorių Chodkevičių šeimos nariai. Nebijantys aukščio lipo į pagrindinio pietvakarių fasado centre esantį 60 m (su kryžiumi – ~70 m) aukščio bokštą.

Aplankytas vienas svarbiausių miesto simbolių – Kretingos Lurdas. Tai vienas įspūdingiausių Lurdų Lietuvoje. Šis objektas – labai svarbi miesto istorijos, religinės kultūros, architektūros paveldo, kraštovaizdžio dalis.

Paskutinis bibliotekos darbuotojų aplankytas objektas – Olando kepurė. Tai 24,4 m aukščio skardis arba klifas Lietuvai priklausančioje Baltijos jūros pakrantėje, Pajūrio regioniniame parke, 2 km į šiaurę nuo Girulių, prie Karklės. Čia joniškiečiai grožėjosi atsiveriančiu jūros vaizdu su stačiais krantais ir akmenuotu paplūdimiu.
 
Bibliotekos inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28