Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-07-22



Birželio 28–liepos 5 d. direktoriaus pavaduotoja Gita Vilčiauskienė dalyvavo Erasmus+ programos mokymuose „Thinking with hands“ Estijoje (Kose Ūemeisa).

Mokymų metu buvo pristatyta Design Thinking (Mąstymo modeliavimo) metodika. Taikant šią metodiką pirmiausia gilinamasi į vartotojo poreikius, generuojamos idėjos, kuriami prototipai ir jie testuojami. Šią metodiką sėkmingai gali taikyti ne tik dizaineriai, bet ir kitų sričių specialistai, kuriems reikalingi šiuolaikiški ir efektyvūs problemų sprendimo ir idėjų generavimo metodai. Design Thinking metodika leidžia atitrūkti nuo ilgainiui susiformavusių mąstymo stereotipų,  įprastų problemų sprendimo būdų ir įgalina pasireikšti vaizduotei, intuicijai, prigimtiniam kūrybingumui.

Mokymų metu ši metodika buvo naudojama įtraukiant vietos bendruomenę – rusakalbius tėvus, auginančius specialiųjų poreikių turinčius vaikus. Dalyviai keletą dienų iš eilės susitiko su nevyriausybinės orgnizacijos  „Eriline Maailm“ („Ypatingas pasaulis“) narėmis, kurios ketina steigti mokyklą Taline, kurioje jų vaikai, turintys specialiųjų poreikių, galėtų mokytis kartu su kitais vaikais. Realiai taikydami Design thinking metodiką mokymų dalyviai ieškojo idėjų ir sprendimų, kurie padėtų šiai asociacijai įgyvendinti savo tikslą. Dalyviai kūrė būsimos mokyklos interjerą, reklamos kampaniją. Sugalvotoms idėjoms vizualizuoti buvo naudojama visame pasaulyje paplitusi, sertifikuota LEGO SERIOUS PLAY metodika. Vėliau idėjos ir prototipai buvo pristatyti organizacijos narėms.

Visiems dalyviams buvo įteikti „Youthpass“ sertifikatai.

Taip pat buvo aplankyta Estijos nacionalinė biblioteka ir Kose Ūemeisos miestelio biblioteka, pabendrauta, apsikeista kontaktais.

Mokymus organizavo nevyriausybinė organizacija  „Eriline Maailm“ („Ypatingas pasaulis“, Estija). Mokymus vedė Žilvinas Mažeikis, bendruomenių įgalinimo programos „Socialinis sufleris“ vadovas, ir VšĮ Eduplius įkūrėjas Romanas Šarpanovas.

Mokymuose dalyvavo dalyviai iš Kipro, Kroatijos, Estijos, Lietuvos, Ispanijos, Lenkijos.

G. Vilčiauskienės inf.
Mokymų dalyvių nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28