Renginiai

Įvykę renginiai

  2019-09-25



Rugsėjo 25 dieną Bariūnų bibliotekoje vyko edukacinis rytmetys „Smalsiųjų sraigyčių laboratorija“.

Šią dieną biblioteka trumpam buvo virtusi maža laboratorija, į kurią susirinko mažieji dalyviai iš Bariūnų vaikų darželio. Keletas vaikų pasipuošė baltais chalatėliais, kaip tikri laboratorijos darbuotojai. Neskubėdami, nesistumdydami, smalsumo kupinomis akelėmis vaikučiai apžiūrėjo darbui paruoštas medžiagas.

Pirmiausia darželinukai išbandė įvairių medžiagų pralaidumą vandeniui, trumpai aptarė, kas greičiau sugeria skystį, o kas ne. Kiek vėliau vaikai atliko bandymą su vandeniu, skutimosi putomis ir dažais. Mažieji eksperimentuotojai neatitraukė akių nuo vaizdo stiklinės viduje. Dažų tekėjimas plona srovele, jų sklaidymasis ir maišymasis tarpusavyje sukūrė nuostabų reginį. Bandymas su „Skittles“ saldainiais ir vandeniu visus sužavėjo išsiskiriančiomis spalvų vaivorykštėmis. Paskutinį eksperimentas atliktas su pienu, dažais ir indų plovikliu. Šokančios ir besimaišančios spalvos padarė nemažą įspūdį.

Puikiai ir įdomiai praleistas laikas eksperimentuojant mažuosius dalyvius paskatino pabūti kūrėjais. Net judriausias ir nenustygstantis vietoje vaikas darbavosi susikaupęs.
 
E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2020-10-28