Galerija

Virtualios parodos



2020-ieji paskelbti Tautodailės metais. Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos interneto svetainės Galerijoje pristatoma virtuali paroda - rajono bibliotekininkių įvairia technika atlikti rankdarbiai.

Tautodailė ir rankdarbiai - du skirtingi dalykai. Tautodailė yra liaudies meno dalis, orientuota į liaudies tradicijų išsaugojimą, puoselėjimą ir skleidimą, o rankdarbiai - meno rūšis, turinti ir praktinę, ir meninę vertę. Tačiau juos jungia vienas labai svarbus bruožas – kūrybiškumas. O jis ypatingai aktualus dabartiniu koronaviruso karantino - įvairių apribojimų ir suvaržymų laikotarpiu.
Kviečiame pasigrožėti virtualioje parodoje eksponuojama 6 bibliotekininkių: Jolantos Jatulienės, Erikos Rašimienės, Aušros Jonuitytės, Monikos Sviderskienės, Vitalijos Kurauskienės ir Dovilės Valuckienės kūryba.
100 darbų - audimas, nėrimas, siuvinėjimas, karpiniai, atvirukų gamyba, dekupažas, riešinės, karoliukų vėrimas, tapyba ant šilko, puokščių komponavimas – įvairia technika atlikti darbai byloja apie pomėgį kurti ir apie kūrybiškai praleistą laisvalaikį. Savo pomėgius bibliotekininkės panaudoja ir tiesioginiame darbe – įvairiose edukacijose ir kūrybiniuose užsiėmimuose dalinasi patirtimi, semiasi idėjų, skleidžia kūrybiškumo dvasią.

Dalia Norvaišienė



Paskutinio redagavimo data: 2020-06-01