Apie mus

Naujienos



Jono Avyžiaus viešoji biblioteka, Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos Atviras jaunimo centras, Joniškio kultūros centras ir Joniškio rajono savivaldybė suvieniję bendras jėgas suorganizavo Tarptautinei jaunimo dienai skirtus renginius.

Jaunimui skirti renginiai prasidėjo nuo pietų ir tęsėsi iki pat vidurnakčio. Per pietus  Joniškio rajono savivaldybės meras Vitalijus Gailius šalia savivaldybės esančioje pievelėje atidarė jaunimo erdvę su sėdmaišiais ir stalo žaidimais. Ši erdvės idėja kilo administracijos direktorei V. Kulvinskienei. Mero V. Gailiaus nuomone, tai bus puiki vieta lauke jaunimui praleisti laiką, pabendrauti.

Vėliau vyko grafiti edukacija, kurios metu jaunimas buvo kviečiamas papuošti piešiniais sieną, esančią renovuotose Atviro jaunimo centro patalpose. Edukaciją vedė menininkė Karolina Aleškevičiūtė.

Nuo 17 val. šalia estrados prie Joniškio kultūros centro veikė jaunimo organizacijų ir su jaunimu dirbančių įstaigų mugė, kurioje savo vykdomas veiklas ir edukacijas pristatė Jono Avyžiaus viešoji biblioteka, Algimanto Raudonikio meno mokyklos Atviras jaunimo centras,  aktyvaus laisvalaikio jaunimo klubas „Stop“, jaunimo sąjunga „Žingsnis“, Joniškio „Saulės pagrindinės mokyklos Neįgaliųjų dienos užimtumo centras, Šiaulių krašto skautų tunto S. Goeso skautų draugovė, Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos atstovas.

Organizacijų mugės metu su jaunimu apie savanorystę, laisvę ir pilietiškumą kalbėjo grupės G&G Sindikatas narys Gabrielius Liaudanskas-Svaras. Svečio nuomone, savanorystės metu įgytos patirtys padeda žmogui tolimesniame gyvenime ir karjeroje, formuoja žmogaus vertybes ir principus. Mero pavaduotoja Vaida Aleknavičienė pristatydama svečią  kalbėjo apie savanorystės Joniškio mieste pradžią, pristatė savanorius priimančias organizacijas, savo asmeninę savanorystės patirtį. Vėliau pasidalinti savo mintimis ir patirtimis apie savanorystę buvo pakviesti buvę Atviro jaunimo centro savanoriai. Jie kvietė bei skatino jaunimą savanoriauti ir įgyti ne tik patirties, bet ir susirasti naujų draugų.

Prieš prasidedant vakarinės dalies programai, estradoje šalia Joniškio kultūros centro joniškiečius sveikino meras V. Gailius ir LR Seimo narys Liudas Jonaitis, kuris Atviro jaunimo savanoriams įteikė padėkas už savanorišką veiklą. Po sveikinimų vyko muzikos grupės „Colours of Bubbles“ pasirodymas.

Pasibaigus pasirodymui renginio dalyviai kviesti stebėti pripučiamo lauko kino po atviru dangumi. Įmonė „Kino zona“ joniškiečiams atvežė 2018 m. amerikiečių biografinę dramą „Žalioji knyga“, kuri buvo nominuota 5 „Auksiniams gaubliams“. Filme kalbama apie šiuo metu aktualią temą – rasinę nelygybę.

Grafiti edukacija, susitikimas su Gabrieliumi Liaudansku-Svaru, grupės „Colours of Bubbles“ pasirodymas buvo organizuojami pagal Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą jaunimui „Įsitrauk 2“, kuri dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Pripučiamas lauko filmas organizuotas pagal Atviro jaunimo centro projektą „Joniškio jaunimas – ne problema, bet sprendimas“, kurį finansuoja Joniškio rajono savivaldybė.
 
Dėkojame visiems atėjusiems, dalyvavusiems, organizatoriams, partneriams – Lietuvos šaulių sąjungos P. Plechavičiaus šaulių 6-osios rinktinės Joniškio šaulių 606 kuopai, veiklų vedėjams ir kitaip prisidėjusiems.
G. Vilčiauskienės inf.
R. Mačiukienės nuotr.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09