Renginiai

Įvykę renginiai

  2020-09-22



Rugsėjo 22 d. Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Gaižaičių filiale lankėsi Nijolė Narmontaitė – žymi lietuvių teatro, kino, televizijos aktorė bei rašytoja.

N. Narmontaitė nominuota „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimuose, kaip geriausia dramos aktorė.

Užsiėmimo tema – „Socialinių ir pilietinių gebėjimų ugdymas“, pagal Joniškio rajono partnerystės vietos veiklos grupės projektą „Vaikai užauginti“. Aktorė kalbėjo apie kritinio mąstymo ugdymą, netikrų naujienų atpažinimą, kūno kalbą, pavojų sau ir aplinkiniams įvertinimą ir reagavimą.

Charizmatiškoji Nijolė Narmontaitė džiugino žiūrovus poezija, dainomis, vaidybinėmis improvizacijomis. Puikūs aktoriniai gebėjimai ir meniškai perteikta tema užsiėmimo dalyviams suteikė daug gerų emocijų. Aktorė dalinosi savo profesine bei asmenine patirtimi, pristatė pačios parašytas knygas: „Aktoriai, režisieriai ir kasininkės. Ko nematė žiūrovai. Knyga Nr. 1“, „Aktoriai, režisieriai ir studentai. Ko nematė žiūrovai. Knyga Nr. 2“, „Aktoriai, režisieriai ir gerbėjai. Ko nematė žiūrovai. Knyga Nr. 3“, „Aktoriai, aprengėjos ir scenos darbininkai. Ko nematė žiūrovai. Knyga Nr. 4“ ir ,,Žvaigždžių alėja. Ko nematė TV žiūrovai. Knyga Nr. 5“.

Tai nuotaiką pakeliančios knygos. Aktorė jose pasakoja smagias teatro istorijas nutikusias jai pačiai, kolegoms aktoriams, režisieriams, kasininkėms, dalijasi patirtais nuotykiais per stojamuosius egzaminus. Trečiojoje knygoje pasakojama apie aktorius, režisierius ir žiūrovus bei gerbėjus, kokią svarbą aktoriaus gyvenime užima žiūrovų aplodismentai. Aktorė teigia: „Atiduodami mums savo meilę, pripildote savo širdis, bet kartu ir mūsiškes, nes meilę galima priimti tik širdimi“. Ketvirtoji knyga apie teatrą ir jo užkulisius, smagias istorijas ir sunkų darbą, teatro darbuotojus, kurių nesimato, bet jų darbo rezultatai yra pastebimi ir vertinami. Naujausia autorės knyga apie žemiškas žvaigždes, šviesias asmenybes, kurios spinduliuoja savo talentu. Jos yra garbinamos, kartais nekenčiamos, kartais sužiba ir nukrenta palikusios nematomą pėdsaką.

Su aktore Nijole Narmontaite nepastebimai prabėgo keturios bendravimo valandos. Žiūrovai dalinosi gražiais atsiliepimais ir geromis emocijomis.
 
M. Sviderskienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-09