Apie mus

Naujienos

  2021-01-12



Sausio 6 dieną baigėsi dešimtoji „Knygų Kalėdų“ akcija.

Joniškio rajono Jono Avyžiaus viešoji biblioteka, prisijungusi prie Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamos akcijos „Knygų Kalėdos“ ir kvietusi padovanoti knygų bibliotekai, jau džiaugiasi dovanotais leidiniais. Skaitytojai ir kiti bibliotekos draugai padovanojo net 260 knygų.

Kaip ir praėjusiais metais „Knygų Kalėdas“ organizavo Lietuvos bibliotekininkų draugija ir organizacija „Gelbėkit vaikus“.

Dėl pandemijos šios jubiliejinės, dešimtosios „Knygų kalėdos“, buvo kiek kitokios – be renginių, be šiltų susitikimų, tiesioginio knygų perdavimo. Akcija buvo tyli, tačiau reikalingesnė nei bet kada anksčiau. Kadangi šiuo metu didžiąją savo laiko dalį tenka praleisti namuose, skaitymas tapo vienu didžiausių malonumų, atgaiva sielai ir slogioms mintims.

Biblioteka už prasmingas dovanas dėkoja visiems, kurie prisidėjo prie akcijos. Džiugu buvo sulaukti dovanos ir iš vieno  ištikimiausių „Knygų Kalėdų“ akcijos rėmėjų – buvusio Joniškio dekano klebono kun. Eduardo Semaškos, kurio  dovanota knyga biblioteką pasiekė paštu.

Dovanojusieji knygų praturtino Joniškio ir kaimų filialų bibliotekų fondų lentynas, tuo pačiu prisidėdami prie skaitymo džiaugsmo suteikimo savo kraštiečiams.

Nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie dovanoja bibliotekai knygas ne tik „Knygų Kalėdų“ metu, bet ir ištisus metus. Juk knyga gali pakeisti gyvenimą: įkvėpti, padėti atsakyti į klausimus, spręsti problemas, jaustis stipresniam, išsklaidyti vienatvę, padėti pažinti, siekti tikslų ir kurti ateitį.

D. Valuckienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2021-01-13