Apie mus

Naujienos



Sausio 19 ir 21 dienomis Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka surengė virtualius susitikimus su leidyklos „Dvi tylos“ atstovėmis.

Leidykla „Dvi tylos“ yra nepriklausoma, todėl gali leisti knygas, kuriomis tiki. Leidžiamose knygose vyrauja kokybiško ir tikro gyvenimo temos: pilnavertė mityba, sąmoningas ir atsakingas vartojimas, grįžimas prie natūralumo ir gamtos, gilesnis savęs ir kitų pažinimas, taip pat viskas, kas šiuolaikiniam miesto žmogui, ieškančiam gilesnio, tikresnio santykio su savimi ir aplinka, padeda formuoti naudingus naujus įpročius.

Pirmajame susitikime projektų vadovė Aistė Žalaitė pristatė keletą knygų apie sąmoningą vartojimą, grįžimą prie natūralumo ir gamtos, apie gilesnį savęs ir kitų pažinimą, klimato kaitą, naujai atrandamus skonius ir receptus, apie tikrą ir kokybišką gyvenimą. Labai įdomi ir naudinga buvo I. Šidlaitės knygos „Natūralus rauginimas“ apžvalga. Tai pirma lietuviška knyga, skirta natūraliam rauginimui. Susitikimo metu nuskriausti neliko ir norintys pradėti rinkti valgomuosius laukinius augalus, pasisemti  idėjų, kaip įprastas vaistažoles pasikviesti į virtuvę, kad jos kasdien stiprintų sveikatą. Jiems pasiūlyta dar viena I. Šidlaitės knyga „Ką kanda šalna?“. A. Žalaitė pristatė unikalią knygą ,,Proud of Lithuania: A Fairy Tale by Sweet Root“, kurios pagrindinis tikslas ne tapti praktiniu gidu virtuvėje, bet sugrąžinti pasididžiavimą tuo, kas esame ir kur gyvename. Paliesta ir dar viena visuomenei aktuali tema – vartotojiškumas. Knygoje „Namai be atliekų“ B. Johnson dalijasi patirtimi, kaip jai pavyko pereiti prie paprastesnio gyvenimo sumažinus švaistymą ir atliekų kiekį. Leidyklos atstovė pakvietė susipažinti su E. Ryklio knyga „Tebūnie kava“, kurioje plėtojamos kavos temos ir šiandien aktuali kavos informacija, demonstruojami nekasdieniški kavos ruošimo įrankiai bei žaismingi eksperimentai. Ne bereikalo pristatymui pasirinkta ir dar viena knyga – D. Bazarienės ir E. Bazaraitės „Savas margutis“. Ši bičių vašku kvepianti pavasariška knyga, tikrai įkvėpia atidžiau stebėti pavasario virsmą ir kūrybingai imtis senojo Velykų meno.

Sausio 21 dieną vykęs susitikimas buvo skirtas vaikų ir tėvystės literatūrai. Leidyklos projektų vadovė Adelė Galdikaitė vaizdingai pristatė vaikiškas ir tėvams skirtas knygas. Jos pasakojimą iliustravo žaismingai pateikti knygų puslapiai, kurie puikiai perteikė pagrindines knygų mintis ir savitumą. A. Galdikaitė pristatė ne tik jau išleistas vaikiškas knygeles, tačiau ir dar tik pasirodysiančią D. Zavedskaitės knygą „Fidelis ir kiparisas“. Tarp leidykloje leidžiamų knygų puikuojasi ir Decur knyga „Kai pažvelgsi į viršų“, kuri 2020 metais „New York Times“ pripažinta kaip geriausia knyga vaikams. Išskirtinis dėmesys skirtas knygai „Vakaro istorijos Lietuvos mergaitėms“. Tai knyga, kurioje sutalpinta 100 pasakojimų apie realias lietuves moteris. Ši knyga buvo įvertinta, kaip turinti geriausią dizainą.

Antroji susitikimo dalis buvo skirta literatūrai apie tėvystę. Pristatyta vienos žinomiausių klinikinės aromaterapijos specialisčių pasaulyje, aromapsichologijos sistemos inovatorės V. A. Worwood knyga „Aromaterapija vaikams“. Šios knygos iliustracijos ypatingos, nes tai džiovintos Lietuvos pievų žolelės, sugulusios į knygos puslapis. Susitikimo metu taip pat kalbėta apie P. Holford ir D. Colson knygą „Pilnavertė Jūsų vaiko mityba: kaip užtikrinti darnią fizinę, emocinę ir protinę vaiko raidą”. Šios knygos išskirtinumas – autorių patarimai, kaip visas žinias pritaikyti praktiškai, gebant formuoti tinkamus vaikų valgymo įpročius, žalingus produktus keičiant sveikomis ir gardžiomis alternatyvomis.

Susitikimai buvo kupini naudingos informacijos ir šiltų emocijų. Turbūt ne vienas jų dalyvis atrado ir kažką naujo ir gavo puikias nuorodas į dominančios temos šaltinius.

D. Valuckienės inf.

 

 



Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10