Renginiai

Įvykę renginiai

  2021-02-12



Vasario 12 d. „Saugesnio interneto savaitės“ metu, Joniškio Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos Informacijos ir kraštotyros skyriaus vyresn. bibliotekininkė Rita Mačiukienė surengė virtualią diskusiją „Esu saugus internete“.

Diskusijoje dalyvavo 18 žmonių, dauguma jų – Joniškio TAU studentai, aktyvūs projekto „Prisijungusi Lietuva“ nuotolinių mokymų dalyviai nuo praėjusių metų gruodžio mėn.

Lektorė pabrėžė, kad šiuolaikiniame pasaulyje internetui tapus neatsiejama kasdienio gyvenimo dalimi, labai svarbu žinoti apie galimus pavojus, grėsmes internete ir kaip tuos pavojus atpažinti bei jų  išvengti. Diskusijos dalyviams buvo priminta, kaip saugiai naršyti internete, kaip saugoti asmens duomenis, kokių esama sukčiavimo schemų bei pinklių, kaip į jas nepakliūti.  Akcentuotos saugaus naudojimosi elektroninėmis parduotuvėmis, elektronine bankininkyste taisyklės. Buvo atkreiptas klausytojų dėmesys į saugų naudojimąsi socialiniais tinklais, privatumo nuostatų svarbą, nuotraukų ir vaizdo įrašų skelbimą virtualioje erdvėje. Diskusijos dalyviams buvo naudinga sužinoti apie kompiuterių ir išmaniųjų įrenginių apsaugą nuo virusų ir kenkėjiškų programų, tinkamus slaptažodžius ir kt.  Virtualios diskusijos dalyviai pasidalijo savo patirtimi saugumo internete tema, atliko keletą testų.

R. Mačiukienės inf.
 
Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10