Renginiai

Įvykę renginiai

  2021-03-19



Rudiškių, Gataučių, Kirnaičių, Kepalių ir Linkaičių filialų bibliotekininkės su skaitytojais nuotolinių susitikimų platformoje Zoom paminėjo Pasaulinę poezijos dieną.

Buvo prisiminta šios šventės istorija, kalbėta apie tarptautinius festivalius „Poezijos pavasaris“ ir „Poetinis Druskininkų ruduo“, cituotos žinomų kūrėjų mintys apie poeziją. O paskui liejosi eilės, skaitomos filialų bibliotekininkių I. Lacienės, L. Lukošiūnienės, R. Jakubkevičienės, R.  Blavaščiūnienės, A. Stulginskienės ir jų suburtų skaitytojų. Renginio dalyviai skaitė H. Radausko, V. Mykolaičio-Putino, R. Briedytės, J. Jakšto, L. Ripskytės, A. Karosaitės, D. Bareikos, S.Parulskio, J. Erlicko, S. Nėries, G. Grajausko, A. Jakšto, A. Marčėno, Just. Marcinkevičiaus, J. Mačiukevičiaus, B. Brazdžionio, V. Mačernio eiles. R. Jakubkevičienė ir G.  Andrašiūnas paskaitė ir savos kūrybos eilėraščių. Susitikimo metu išgyventos nuoširdumo akimirkos, bendravimo džiaugsmas, poetinis žodis suvienijo visus dalyvius į bendraminčių būrį.

Baigiantis susitikimui Linkaičių filialo bibliotekininkė palinkėjo visiems šviesios nuotaikos, prasmingos kasdienybės ir perskaitė poeto R. Stankevičiaus žodžius, jog gyvenant su poezija „pasaulis bus tūkstantį kartų didesnis, gražesnis, tauresnis“.

A. Stulginskienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10