Renginiai

Įvykę renginiai

  2021-04-02



Balandžio 1 d. Linkaičių filialo bibliotekininkė Joniškio Mato Slančiausko progimnazijos penktokams (auklėtoja Jurgita Katiliavienė) klasės valandėlės metu papasakojo apie Hanso Christiano Anderseno gyvenimą ir kūrybą, supažindino su Tarptautinės vaikų knygos dienos istorija ir tradicijomis.

Penktokai sužinojo, kad ir Lietuvoje yra paminklas garsiajam pasakų kūrėjui. Susitikimo pabaigoje buvo sužaistas žaidimas „Taip. Ne.“ – reikėjo atspėti, koks daiktas, minimas pasakoje „Coliukė“, yra paslėptas dėžutėje. Įspėti pavyko Gojai – tai buvo miežio grūdas.

Balandžio 2 d. skaidrių pristatymą apie H. Ch. Anderseną žiūrėjo ir pasakojimo klausėsi Gataučių Marcės Katiliūtės mokyklos šeštokai su lietuvių kalbos mokytoja Jūrate Armonavičiene. Vyko virtuali pamoka. Šeštokai išvardijo, kokias pirmąsias skaitytas pasakas prisimena. Mokytoja pabrėžė knygos, skaitymo svarbą nuo ankstyvos vaikystės. Bibliotekininkė perskaitė poetės Margaritos Engle kreipimąsi į skaitytojus ir paragino šeštokus dažniau mėgautis „žodžių muzika“.

 A. Stulginskienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10