Renginiai

Įvykę renginiai

  2021-04-27



Balandžio 27 dieną Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka surengė virtualų susitikimą su leidyklos „Tyto alba“ ryšių su visuomene specialiste Raminta Jonykaite.

Susitikimo pradžioje pristatyti populiariausi lietuvių ir užsienio autoriai ir jų neseniai pasirodžiusios ar dar tik pasirodysiančios knygos. Pirmiausia paminėtas populiarus lietuvių autorius R. Kmita ir jo naujausia knyga ,,Remyga“. Dar viena knygų autorė V. Rykštaitė, kurios knyga „Pirmą kartą mama“ jau spėjo tapti  jaunų mamų gyvenimo vadovėliu. Pašnekovė pasidžiaugė vaikams jau gerai pažįstamo ir labai mėgstamo knygų serijos „Domas ir Tomas“ autoriaus T. Dirgėlos kūrybiniu produktyvumu. Šie metai būtų buvę jubiliejiniai jau išėjusiai J. Ivanauskaitei, todėl leidykla dar kartą išleido knygas „Sapnų nublokšti“ ir „Švelnūs tardymai“.

R. Jonykaitė trumpai pristatė keletą užsienio autorių ir jų knygų. Paminėta naujausia J. Peterson knyga „Kitapus tvarkos. Dar 12 gyvenimo taisyklių“.  Pradžiuginti ir jaunieji D. Walliams knygų gerbėjai, nes jau netrukus pasirodys naujausia jo knyga „Blogiausi pasaulio tėvai“. Gera naujiena pasiekė ir L. Riley knygų skaitytojus. Gegužės 31 d. pasirodys labai laukiama naujausia šios autorės knyga „Dingusi sesuo. Meropės istorija“. Pašnekovė prasitarė, kad šia L. Riley knyga serija apie septynias seseris dar nepasibaigs. Autorės planuose yra knyga apie seserų tėvą. R. Jonykaitė negailėjo pagyrų ir susitikimo dalyviams rekomendavo paskaityti dar vieną šios autorės knygą „Meilės laiškas“.

Trumpai, bet labai apgalvotai pristatytos dar kelios leidyklos naujienos. Pašnekovė akcentavo keletą leidykloje leidžiamų istorinių, karine tematika parašytų romanų: J. Healey „Merginos iš Bostono“, C. Malaparte „Oda“, G. Viliūnės „Žmogžudystė batsiuvio dirbtuvėje“.  Kiek ilgiau R. Jonykaitė stabtelėjo prie M. Escobar knygos „Aušvico lopšinė“. Ši sukrečianti istorija pasakoja apie moters dvasios didybę, apie pasiaukojamą meilę ir ištikimybę. Apie šviesos spindulį, nušvietusį vieną tamsiausių ir mažiausiai žinomų Holokausto istorijos puslapių.

Akiračio praplėtimui susitikimo viešnia pasiūlė keletą naujausių negrožinės literatūros knygų. Labai suintrigavo keli atskleisti faktai iš G. Defoe knygos „Išnykusių šalių žemėlapis“. Paminėta V. Daujotytės knyga „Kalbėjimo (si) erčios“, naujausias T. Ansary veikalas „Vakardienos atsiradimas: 50 000 metų istorija – civilizacijos, kultūros, konfliktai ir religijos“, A. Rutherford knyga „Trumpa žmonijos istorija“. Greitai skaitytojus pasieks D. Katkaus ir R. Murauskaitės knyga „Užrašai iš Rokantiškių“. Šioje knygoje maestro apie save ir sutiktuosius pasakoja pats – plačiai, atvirai ir be užuolankų.

Pristatytos kelios knygos vaikams. Jauniesiems skaitytojams gerai pažįstamos M. Lunde knygos „Lilė ir Saulės sergėtoja“ ir „Sniego sesė“. Jau pasirodė nauja „Smiltės ir Vėjaus kelionės po Baltijos jūrą" autorės G. Viliūnės knyga vaikams apie Lietuvos paukščius „Kur dingo gandras Grantas?“. Trumpai apžvelgta jau ketvirtoji D. Opolskaitės knyga jaunajam skaitytojui „Kur dingo Edvinas Kratas?“.

Susitikimas buvo labai įdomus ir informatyvus. Naujausių knygų pristatymus R. Jonykaitė papildė autorių biografijų intarpais, anksčiau išleistų bestselerių detalėmis. 

D. Valuckienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10