Renginiai

Įvykę renginiai

  2021-08-18



Vasara Maldenių bibliotekoje šiais metais prasidėjo priėmus „Skaitymo iššūkį“, pasiryžus dalyvauti turiningame ir smagiame užsiėmime, kurio tikslas – per vasarą perskaityti penkias skirtingas knygas.

Per du vasaros mėnesius 13 įvairaus amžiaus bibliotekos skaitytojų įveikė visas užduotis. Tačiau ne tik skaitymas ar naršymas kompiuteryje traukė į biblioteką. Norintys galėjo žaisti stalo žaidimus, statyti išmaniuosius robotukus, skaityti knygeles bibliotekos kieme ar dalyvauti edukacinėse veiklose „Mes vasaros vaikai“. Kūrybinių pamokėlių metu vaikai ir jų mamos turėjo galimybę išmokti daryti rožes iš krepinio popieriaus ir saldainių puokštes. Smagu ir įdomu buvo piešti akrilo ir guašo dažais ne tik teptuku, bet ir šaukštais, vienkartiniais puodeliais, kempinėmis ir kitais netradiciniais įrankiais.

Kai kurie jaunieji lankytojai įsitraukė į bibliotekos lėlių teatro „Padaužiukai“ veiklą, repetavo, ruošėsi vasaros palydėtuvių šventei, kuri įvyko rugpjūčio 13 d. popietę. Šventės metu susirinkusieji stebėjo naujai pastatytą pasaką „Raganos burtai“, savo literatūrines ir istorijos žinias pasitikrino „Kahoot“ viktorinoje, žaidė nuotaikingus žaidimus, bendravo prie arbatos puodelio. Bibliotekininkė dėkojo, kad tiek vietiniai vaikai ir jaunimas, tiek atvykstantis per vasarą pasisvečiuot į kaimą, rado laiko užsukti į biblioteką ir aktyviai dalyvauti  rengiamose veiklose.

Dalis iš atėjusių į šventę vaikų jau taria „iki pasimatymo“ bibliotekai bei kaimui ir ruošiasi vykti namo – kas į Vilnių, kas Kauną ar į kt. Lietuvos vietoves. Vis trumpėjančios dienos pranašauja, kad jau baigiasi vasara ir artinasi ruduo. Vieniems – tai darbų užbaigimas, mokiniams – naujų iššūkių ir galimybių laikas – naujųjų mokslo metų pradžia.

L. Adomaitienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-11-10