Duomenų bazės

Duomenų bazės

NARMONTAITĖ, Nijolė

„Aktoriai ir(gi) skanėdos“ – taip vadinasi naujausia aktorės Nijolės Narmontaitės knyga. Ant knygos viršelio – pati N. Narmontaitė su keptuve. Sako, rašant knygą susijungė du dalykai – plunksna ir keptuvė.

Pasak N. Narmontaitės, „iškepti“ šią knygą kone privertė kolegos, kaskart vis labiau nustebinti gardžių aktorės kulinarinių šedevrų.

Taigi į knygą „Aktoriai ir (gi) skanėdos: ko neragavo žiūrovai“, kurią neseniai išleido leidykla „Alma littera“, Nijolė sudėjo, kas skanu – smagias teatro istorijas ir patiekalų, kuriais vaišino knygos herojus, receptus, skelbiama pranešime žiniasklaidai. Visų šešių savo knygų herojus, kolegas aktorius, režisierius ir scenos žmones Nijolė kalbino namuose. Prieš tai išsiklausinėdavo, ką kuris mėgsta. „Daugiausia svečiuose sulaukiau žuvies mėgėjų, tad ją ruošiau pasitelkusi visą savo išmonę“, – sako aktorė ir pripažįsta, jei ne svečių pagyros, vargu ar būtų pasiryžusi į knygą sudėti savo receptus. Beje, ne tik juos, knygos skaitytojai kiekviename skyriuje aptiks ir Nijolės pašnekovui įsimintiniausią receptą. Iš viso knygoje jų – 46.


Paskutinio redagavimo data: 2021-10-13