Apie mus

Naujienos

  2021-12-31



Baigiasi metai... Ir su paskutiniu kalendoriaus lapelio užvertimu, norisi apmąstyti praėjusius, prisiminti kuo jie buvo geri ir prasmingi, kas praslinko nepastebimai, kas įskaudino ir nuliūdino, ko netekom.

2021-ieji – vis dar COVID-19 pandemijos metai: iš dalies nuotolinis darbas ir virtualūs renginiai, nuotolinis bendravimas, įėjimas tik su galimybių pasu, ribojimai, kaukės, baimė sirgti, baimė skiepytis.
Žmogaus prigimtis išliko ta pati, ar jis gyveno Romos imperijoje ar šiandien. Jis turi tas pačias šešias bazines emocijas: džiaugsmą, nuostabą, liūdesį, pasibjaurėjimą, pyktį ir baimę. Ir gyvenimas yra spalvingas, nenuspėjamas, kartais krečiantis geras, kartais – piktas išdaigas. Toks jis atsispindi kūryboje, mene, knygose.
Kiekvienam Joniškio rajono gyventojui viešosios bibliotekos ir filialų fonduose vidutiniškai tenka po 7 leidinius. Ir kiekvienas (nuo ką tik gimusio kūdikio) po tuos 7 leidinius per metus ir perskaito. Ar tai daug, ar mažai – kiekvienam spręsti pagal save. Bet galima pasidžiaugti, kad biblioteka telkia skaitančią, smalsią, kūrybingą bendruomenę. Dėkojame visiems, kurie ateina į biblioteką knygų, ieško informacijos, lanko renginius, kurie čia mokosi, žaidžia, kuria, savanoriauja.
Tegul ateinantys – 2022-ieji – būna skaitymo metai, aktyvių ieškojimų, kūrybinių polėkių, išmintingų poelgių metai.
Naujuosius pasitikime su viltimi ir tikėjimu!

 

Paskutinio redagavimo data: 2021-12-30