Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-02-22



Vasario 22 d. Bariūnų bibliotekoje vyko edukacinis rytmetys „Garsas virstantis raide“, į kurį susirinko mažieji skaitytojai iš Bariūnų vaikų darželio.

Gyvename kupiname garsų pasaulyje, kad būtų lengviau suprasti kiekvieną garsą, mes įvardiname juos tam tikrais simboliais: matematikoje – skaičiais, muzikoje – natomis, kalboje – raidėmis. Raidės susijungusios tarpusavyje surikiuoja žodžius, o iš jų sudėliojamas sakinys... Taip mes galime išreikšti mintis ir taip pradedame kalbėti. Bibliotekininkės vaikams paruoštas video trumpai papasakojo apie kelio pradžią nuo raidės iki knygos. Po video peržiūros aptarta, kuo graži mūsų gimtoji kalba. Mažieji rytmečio dalyviai sužinojo, kokios pirmos raidės puošia mūsų vardus. Bibliotekininkės paruoštos kartoninės raidelės buvo išdalintos kiekvienam vaikui. Darželinukai jas spalvino, dekoravo įvairiaspalvėmis detalėmis. Kol vyko kūrybinis darbas, galvojo įvairiausius žodžius, prasidedančius šiomis raidėmis.

Įvairūs užsiėmimai grupėse skatina tarpusavio komunikavimą. Edukaciniai užsiėmimai lavina motoriką, padeda sutelkti dėmesį į konkrečios užduoties atlikimą.

E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf.


Paskutinio redagavimo data: 2022-02-24