Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-03-04



Kovo 4 dieną Plikiškių biblioteka bendradarbiaudama su Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos Plikiškių skyriaus-daugiafunkcio centro ir Plikiškių kaimo bendruomenių nariais organizavo tvarumo akciją „Imk puoduką – pasitik Kaziuką“.

Akcijos tikslas – kurti saugią, švarią aplinką, saugoti gamtą suteikiant daiktui antrą gyvenimą. Kiekvienas, atėjęs į šią akciją, atsinešė arbatos ar kavos puodelį, kuriuo nusprendė pasidalinti su kitais. Puodeliai gražiai pakibo ant dekoratyvios tvorelės, kuri buvo tvari: pagaminta iš nereikalingų medinių padėklų.

Bibliotekininkė Aušra Kriščiūnienė renginį pradėjo tylos minute už žuvusius kare Ukrainoje, papasakojo apie Lietuvos globėją šv. Kazimierą ir Kaziuko mugės atsiradimo istoriją. Akcijos dalyvių laukė netikėtos užduotys. Moterims teko iš popieriaus atraižėlių „nuausti“ rankšluostį, o vaikai buvo pakviesti lenktyniauti, kas greičiau sutvarkys daiktus pagal jų šešėlius.

Renginio dalyviai dalyvavo loterijoje be pralaimėjimo, rinkosi popierines gėlytes arba paukštelius su laimingais skaičiais ant netoliese augančio ąžuolo.

Akcijos pabaigoje visi dalinosi puodeliais, džiaugėsi, kad jie labai gražūs, vaišinosi klevų sula ir smagiai šnekučiavosi.
 
Aušros Kriščiūnienės inf.
 


Paskutinio redagavimo data: 2022-03-07