Apie mus

Naujienos

  2022-04-20



Balandžio 20 d., trečiadienį, 18 val. Joniškio kultūros centre (Žemaičių g. 14) vyks filmų ir diskusijų ciklo „DUK“ renginys – filmo „Amžinai kartu“ (rež. Lina Lužytė) peržiūra.

Beveik dviem dešimtimis tarptautinių apdovanojimų įvertintas filmas „Amžinai kartu“ pasakoja vienos šeimos istoriją. Žmona – tobulą šeimą kurianti moteris. Vyras – nepriklausomas kaskadininkas, žmonos nenorui vis grįžtantis į mylimą filmavimo aikštelę. Ir jų dukra, neapsikentusi gražių vakarienių ir amžino nesusikalbėjimo, vieną dieną pabėga ir praneša policijai, kad neturi tėvų. Bet moteris nepasiduoda – jos planuose nelaimingų žmonių negali būti.

Viename iš interviu režisierė Lina Lužytė teigė, kad savo filmu moralizuoti nenorinti: „Manau, kad šiame filme nėra moralo, nes jo pabaiga atvira. Jis labiau skirtas susimąstyti, apgalvoti savo elgesį, suvokti, ko nori tavo antroji pusė, šeimos nariai.“

Filmų ir diskusijų ciklas „DUK“ (dažniausiai užduodami klausimai) siekia ne tik didinti šiuolaikinio profesionaliojo lietuviško kino prieinamumą Šiaulių regione, bet ir pasitelkus kiną diskutuoti svarbiomis socialinėmis, žmogaus teisių temomis, skatinti sociokultūrinį vyresnių žmonių ir jaunuomenės aktyvumą ir atvirumą skirtingiems požiūriams bei socialinėms grupėms.

FILMO PERŽIŪRA NEMOKAMA

Apie filmą: https://www.justamoment.lt/together-for-ever?lang=lt

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Šiaulių miesto savivaldybė.

Organizatoriai – Joniškio kultūros centras, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka.

Partnerė – Joniškio rajono savivaldybės Jono Avyžiaus viešoji biblioteka.

Paskutinio redagavimo data: 2022-04-13