Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-04-23



Šių metų Bibliotekų savaitė startavo balandžio 23 d. Anykščiuose – jau tradiciniu tampančiu Bibliotekininkų žygiu. Beveik 300 Lietuvos bibliotekininkų, taip pat ir Joniškio bibliotekininkai, pėsčiomis įveikė 12 kilometrų vaizdingomis Anykščių apylinkėmis, bendravo, susitiko su seniai matytais kolegomis iš kitų bibliotekų, dalinosi tvarumo idėjomis.

22-osios Bibliotekų savaitės tema – „Tvari biblioteka“. Dauguma Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos renginių šią savaitę skirti tvarumo idėjų sklaidai. „Kiekvienas savo veiksmais paliekame žemėje savo pėdsaką, tad norėtųsi, kad tas pėdsakas būtų kuo draugiškesnis aplinkai. Bibliotekos prisideda skleisdamos informaciją apie aplinkos tvarumą, darnų gamtos ir žmogaus sambūvį, socialiai atsakingą vartojimą“, – teigia Jono Avyžiaus viešosios bibliotekos direktorė Jovita Šimkevičiūtė.

Po žygio bibliotekininkai aplankė Anykščių muziejaus parodų salėje eksponuojamą nuolatinę tautodailininko Stanislovo Petraškos (1935–2009) akmens paveikslų parodą, kuri išsiskiria savo unikalumu – norėdamas įamžinti savo tėvynės peizažus ir Lietuvos tautinius simbolius, tapytojas panaudojo unikalią tapybos akmeninėmis dulkėmis techniką, būdingą tik šiam dailininkui.

Kviečiame visus balandžio 23–29 d. dalyvauti mūsų renginiuose, skirtuose Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei paminėti. Renginių skelbimai viešinami interneto svetainėje www.joniskis.rvb.lt  ir socialiniame tinkle Facebook.

G. Vilčiauskienės inf.



Paskutinio redagavimo data: 2022-04-25