Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-05-24



Gegužės 20 d. Kepalių bendruomenės salėje vyko protmūšis „J. Avyžiui – 100“ , kurį organizavo Kepalių biblioteka ir Kepalių kaimo bendruomenė „Ašvinė“.

Renginį vedė ir klausimus kūrė Rita Katinaitė.  Protmūšyje  dalyvavo 4 komandos:  Trečiojo amžiaus universiteto komanda „Šešetas iš ...“, Kirnaičių komanda  „Baltosios varnos“,  Viešosios bibliotekos komanda  – „Viskas bus gerai“ ir Kepalių  – „Iš kaimo kryžkelėje“.

Protmūšį sudarė keturi turai po dešimt klausimų. Pirmas turas vadinosi „Žinai arba spėji“. Jame buvo klausimai apie rašytoją  Joną Avyžių su 4 atsakymų variantais. Čia puikias žinias parodė komanda „Šešetas iš ...“.

Antras turas – „ J. Avyžiaus pasakos“. Šitame ture  visiems nušluostė nosis Kirnaičių komanda, surinkusi  10 taškų iš 10 galimų. Štai į klausimą „Kartą gyveno toks žmogus, pramintas XY. O taip jį praminė todėl, kad nieko neveikdavo, tik per dienų dienas gulėdavo ir svajodavo, visus darbus atidėliodamas rytojui.“ Kas tas XY (taip ir pasaka vadinasi), jei X – saldumynas, o Y slepia naminį paukštį?“. Kai kurios komandos kažkodėl atsakė,  kad tai – cukrinis gaidelis.

Turbūt sunkiausias turas – „Rašytojo žodžiai ir posakiai“, nes nė vienai komandai nepavyko surinkti 10 taškų. Geriausiai šitame ture pasirodė kepaliečiai – vis dėlto kraštiečiai.

Na, o ketvirtas  turas – „Jonas Avyžius sufleruoja“. Turą sudarė įvairūs klausimai, kurių atsakymai turėjo būti J. Avyžiaus kūrinių pavadinimai ar dalis pavadinimo. Čia žaidėjams pasitarnavo salėje veikusi rašytojo knygų parodėlė. Klausimai buvo labai jau sukti, bet kepaliečiai, mokantys spręsti panašius galvosūkius, neapsijuokė.

Susumavus rezultatus, paaiškėjo, kad pirmąją vietą užėmė komanda „Šešetas iš ...“, surinkusi 32 taškus. Kitos trys komandos pasirodė apylygiai – pelnė po 25 – 27 taškus. Žaidimo organizatorės apdovanojo visas komandas knygomis ir saldainiais, o Joniškio viešoji biblioteka – įspūdingais krepšiais, prikrautais knygų.

R. Blavaščiūnienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-05-24