Renginiai

Įvykę renginiai

  2022-05-25



Gegužės 25 d. Bariūnų bibliotekoje vyko edukacinis rytmetis „Pasakos su humoru, fantazija, pamokymais bei problemų sprendimais“, į kurį susirinko mažieji skaitytojai iš Joniškio vaikų l/d „Saulutė“ Bariūnų skyriaus.

Bibliotekininkė Erika Vasiliauskaitė-Rašimienė rytmetį pradėjo V. V. Landsbergio knygos „Arklio Dominyko meilė“ skaitymu. Mažieji lankytojai užmerkę akis įdėmiai klausėsi pasakojimo apie balto arklio gyvenimą. Netikėtas potyris vaikams įnešė naujos patirties: kai akys nemato, tuomet ausys puikiai girdi. Išklausę trumpą pasakojimą kibome į darbus ir pradėjome kelionę su pagrindiniu knygos veikėju. Ant atskirų nuspalvintų popieriaus lapų, kiekvienas vaikas turėjo sudėlioti ir suklijuoti įvairias spalvotas iškarpas, trūkstamas detales nupiešti. Žingsnelis po žingsnelio mažieji rytmečio dalyviai suklijavo įvairius gyvūnus, kuriuos arklys Dominykas sutiko savo kelionės metu. Visus šiuos lapus suklijavome ir gavome vientisą dėlionę, pripildytą naujų susitikimų ir pažinčių.

Kiekvienas vaiko prisilietimas prie naujų patirčių, suteikia jam smalsumo, noro pažinti ir ištyrinėti savo pasaulį ir jame esančias naujoves.


E. Vasiliauskaitės-Rašimienės inf. ir nuotr.



Paskutinio redagavimo data: 2022-05-25